Νετανιάχου: Το Ισλαμικό Κράτος και η Χαμάς είναι τα κλαδιά του ίδιου δηλητηριώδους δέντρου

Νετανιάχου: Το Ισλαμικό Κράτος και η Χαμάς είναι τα κλαδιά του ίδιου δηλητηριώδους δέντρου
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξαπέλυσε δριμεία κριτική και κατά του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ – Έχει μετατραπεί σε «συμβούλιο για τα δικαιώματα των τρομοκρατών», δήλωσε 

Τρεις ημέρες μετά την ομιλία του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νενατιάχου, από το βήμα της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, επέκρινε σφοδρά τις δηλώσεις του Παλαιστίνιου προέδρου.

Ο Αμπάς είχε τονίσει πως δεν πρόκειται να ξεχάσει, να συγχωρήσει και ούτε να επιτρέψει εγκληματίες πολέμου να ξεφύγουν ατιμώρητοι, ενώ ζήτησε το τέλος ισραηλινής κατοχής και «την ανεξαρτησία του κράτους της Παλαιστίνης».

Μετά την φλογερή ομιλία του Αμπάς, ο Νετανιάχου προειδοποίησε με οργή πως θα απαντήσει αναλόγως στα «ψεύδη που είχαν στόχο εμάς» και πως θα πει την αλήθεια για το Ισραήλ και τους «ηρωικούς στρατιώτες των Δυνάμεων Ασφαλείας του Ισραήλ, τον πιο ηθικό στρατό του κόσμου».

Αναφερόμενος στις παραπάνω δηλώσεις, λοιπόν, ο Νετανιάχου τόνισε πως σκοπεύει να αποκαλύψει τα ψέματα που ειπώθηκαν από το βήμα της Συνέλευσης του ΟΗΕ, κατά της χώρας του και κατά των ηρωικών στρατιωτών.

«Ο λαός του Ισραήλ προσεύχεται για ειρήνη, αλλά οι ελπίδες για ειρήνη κινδυνεύουν γιατί όπου και να κοιτάξουμε, βλέπουμε μαχητές του Ισλάμ να προελαύνουν. Τα πρώτα θύματά τους είναι άλλοι μουσουλμάνοι, αλλά δεν γλιτώνει κανείς, χριστιανοί, γιαζιντίτες», δήλωσε και εξήγησε πως απώτερος στόχος των τζιχαντιστών είναι να  «κυριεύσουν τον κόσμο».

Όπως είπε, μπορεί να μοιάζει υπερβολική η απειλή, γιατί είναι σαν καρκίνος που χτυπά ορισμένα σημεία του σώματος, αλλά, τόνισε ότι ο καρκίνος μεγαλώνει και κάνει μεταστάσεις σε εκτεταμένες περιοχές του οργανισμού.

«Πρέπει να διαλύσουμε αυτόν τον καρκίνο πριν να είναι πολύ αργά», επισήμανε ο Νετανιάχου.

Όπως ήταν αναμενόμενο στην ομιλία του χαρακτήρισε το Ισλαμικό Κράτος και την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς «κλαδιά του ίδιου δηλητηριώδους δένδρου» και τόνισε ότι η Χαμάς δεν επιδιώκει μόνο να καταστρέψει το Ισραήλ, αλλά και να

δημιουργήσει ένα δικό της χαλιφάτο, όπως το ΙΚ.

«Η Χαμάς είναι το ΙΚ και το ΙΚ είναι η Χαμάς και αυτό που μοιράζονται είναι αυτά που μοιράζονται η αλ Νούσρα, η Χεζμπολάχ, η Μπόκο Χαράμ και άλλα παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Θέλουν ένα Ισλάμ χωρίς ελευθερία, όπου οι γυναίκες, οι χριστιανοί και οι μειονότητες καταδιώκονται», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι για τους εξτρεμιστές όλοι μπορεί να θεωρηθούν άπιστοι, ακόμα και οι Μουσουλμάνοι.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, ασκώντας επίθεση στον πρόεδρο της χώρας, Χασάν Ρουχανί, και λέγοντας ότι θα μπορούσε να αποφύγει τα «κροκοδείλια δάκρυα».

Πρόσθεσε, δε, πως το Ιράν έχει στόχους τρομοκρατίας και κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την ρητορική της Τεχεράνης γύρω από ζήτημα.

«Θα επιτρέπατε στο Ισλαμικό Κράτος να χειριστεί ένα πυρηνικό πρόγραμμα;», διερωτήθηκε ο Νετανιάχου και τόνισε πως μπορεί από τη μία να υπάρχουν φορτηγά με μαχητές του ΙΚ, αλλά από την άλλη το Ιράν έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει όπλα μαζικής καταστροφής.

Τόνισε, λοιπόν, πως το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης πρέπει να σταματήσει, συμπληρώνοντας: «Όταν το Ιράν κατασκευάσει ατομική βόμβα, η γοητεία θα εξαφανιστεί».

Πρόσθεσε, δε, πως αν αντιμετωπιστεί το ΙΚ και όχι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν τότε θα είναι σαν να έχει κανείς κερδίσει τη μάχη και χάσει τον πόλεμο.

Δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο των περασμένων μηνών με το Ισραήλ, λέγοντας πως η οργάνωση εκτόξευσε χιλιάδες πυραύλων κατά της χώρας, ενώ πρόσθεσε πως υπήρξε προπαγάνδα κατά του Τελ Αβίβ.

«Το Ισραήλ διένειμε φυλλάδια, έκανε τηλεφωνήματα, έστειλε μηνύματα για να εκκενωθούν περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο ώστε να αποφευχθούν απώλειες αμάχων», επισήμανε ο Νετανιάχου για να χειροκροτηθεί από τους συμμετέχοντες της Συνεδρίασης.

Παρουσίασε, μάλιστα, και μία φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει έναν εκτοξευτή πυραύλου, στο οποίο σε κοντινή απόσταση βρίσκονται δύο παιδιά ώστε να αποδείξει πως η Χαμάς χρησιμοποιεί παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες.

«Αυτά είναι τα αληθινά εγκλήματα. Τα παιδιά του Ισραήλ κρύβονται στα καταφύγια και η βασική ηθική διαφορά είναι μία. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τους πυραύλους για να προστατεύει τα παιδιά του η Χαμάς χρησιμοποιεί τα παιδιά της για να προστατεύσει τους πυραύλους της. Χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες», τόνισε ο Νετανιάχου.

Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε δριμεία κριτική ακόμα και κατά του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ λέγοντας πως έχει μετατραπεί σε «συμβούλιο για τα δικαιώματα των τρομοκρατών», έπειτα από την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους.

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να στέκεται υπερήφανο», τόνισε, επισημαίνοντας: «Θα προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τους εχθρούς στον αγώνα και στη μάχη της δημόσιας γνώμης».

Όσο για τις κατηγορίες του Αμπάς για την κατάληψη του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, ο Νετανιάχου δήλωσε: «Το Ισραήλ δεν κάνει κατάληψη σε εδάφη του Ισραήλ, όλοι έχουν καταστήσει ξεκάθαρο ότι τα εδάφη αυτά είναι ισραηλινά».

Όπως είπε, η ειρήνη με τους Παλαιστίνιους μπορεί να σημειωθεί παρά τις δυσκολίες με τη συνεργασία των αραβικών χωρών και της διεθνούς κοινότητας και επισήμανε ότι επιθυμεί την ειρήνη γιατί θέλει ένα καλύτερο αύριο για τον λαό του.

«Μαζί πρέπει να αναγνωρίσουμε την απειλή των μαχητών του Ισλάμ και του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται ειδικά εδώ, στον ΟΗΕ», επισήμανε και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Ας ανάψουμε μία δάδα της αλήθειας και της δικαιοσύνης ώστε να διασφαλίσουμε ένα κοινό μέλλον».

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...