Νικητής στο Σπα ο Φέτελ, πλησιάζει τον Χάμιλτον

Νικητής στο Σπα ο Φέτελ, πλησιάζει τον Χάμιλτον

O Σεμπαστιάν Φέτελ κέρδισε δια… περιπάτου στο Σπα και μείωσε τη διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών της F1 από τον 2ο σήμερα Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν να συμπληρώνει το βάθρο.

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα στην πιο μακριά (7 χιλιόμετρα μήκος) πίστα σ’ ολόκληρο το καλεντάρι ο Φέτελ προσπάθησε να περάσει τον poleman Χάμιλτον, όμως δεν το κατάφερε, με τις δύο Φορς Ίντια να μένουν στο 3-4.

Πίσω, ωστόσο, έγινε χαμός. O Χούλκενμπεργκ έχασε τον  έλεγχο στα φρένα και καρφώθηκε πάνω στον Αλόνσο, ο οποίος απογειώθηκε κυριολεκτικά και έπεσε πάνω στον Λεκλέρκ.

Την ίδια στιγμή, ο Ρικιάρντο έπεσε πάνω στον Κίμι Ράικονεν και του προκάλεσε κλατάρισμα στο πίσω ελαστικό, με αποτέλεσμα ο Φινλανδός να πάει στο box του.

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας κρίθηκε απαραίτητο, όμως μπροστά ο Φέτελ είχε κάνει την κίνηση  ματ: Μ’ εκπληκτικό τρόπο προσπέρασε τον παγκόσμιο πρωταθλητή και στρογγυλοκάθισε στην 1η θέση.

Ο Ρικιάρντο, μετά το ατύχημα που είχε στην αρχή μπήκε και άλλαξε τη… μισή Ρεντ Μπουλ και επέστρεψε στον αγώνα, όμως ο Ράικονεν δεν είχε την ίδια τύχη. Στην πιο αγαπημένη πίστα του “Iceman” η Φεράρι του τον πρόδωσε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, με πρόβλημα στο πάτωμα του μονοθέσιου.

Μπροστά ο Φέτελ άνοιγε τη διαφορά του από τον Χάμιλτον την στιγμή που ο Φερστάπεν με δύο εκπληκτικά προσπεράσματα σε Οκόν και Πέρεζ ανέβηκε στην 3η θέση.

Στις πιο πίσω θέσεις, ο Βάλτερι Μπότας- που λόγω αλλαγών στο power unit είχε δεχτεί ποινή- ξεκίνησε το κυνήγι της 10άδας και περνούσε τον έναν μετά τον άλλο και έφτασε μέχρι την 8η θέση πριν τα πιτ.

Στον 22ο γύρο η Μερσέντες φώναξε μέσα τον Χάμιλτον για να του βάλει τα soft ελαστικά και ο Βρετανός βγήκε ακριβώς πίσω από τον Φερστάπεν, χάνοντας λίγο χρόνο. Αυτό έμελλε ν’ αποδειχτεί καθοριστικό, καθώς ο Φέτελ που μπήκε στον επόμενο γύρο (έβαλε επίσης την soft) βγήκε οριακά μπροστά από τους δύο. 

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα δεν έγινε απολύτως τίποτα και ο  Φέτελ πήρε την πολυπόθητη νίκη βάζοντας τέλος στην ανομβρία 9 ετών στο Σπα για την Σκουντερία και επιστρέφοντας δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Πίσω από τον Γερμανό τερμάτισε ο Χάμιλτον, με τον Μαξ Φερστάπεν να συμπληρώνει το βάθρο.

Ο εντυπωσιακός Μπότας τερμάτισε εν τέλει στην 4η θέση, με τους Πέρεζ, Οκόν, Γκροζιάν, Μάγκνουνσεν, Γκασλί και Έρικσον να συμπληρώνουν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη

Βαθμολογία οδηγών

1) Χάμιλτον 231

2) Φέτελ 214

3) Ράικονεν 146

4) Μπότας 144

5) Φερστάπεν 120

6) Ρικιάρτνο 118

7) Χούλκενμπεργκ 52

8) Μάγκνουνσεν 49

9) Αλόνσο 44

10) Πέρεζ 40

11) Οκόν 37

12) Σάινθ 30

13) Γκασλί 28

14) Γκροζιάν 27

15) Λεκλέρκ 13

16) Φαντούρν 8

17) Έρικσον 6

18) Στρολ 4

19) Χάρτλεϊ 2

Πηγή: https://www.kontranews.gr/SPOR/340755-Niketes-sto-Spa-o-PHetel-plesiazei-ton-CHamilton ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...