Νικητής των εκλογών δηλώνει ο Ερντογάν: Παραδώσαμε μάθημα Δημοκρατίας στον κόσμο

Νικητής των εκλογών δηλώνει ο Ερντογάν: Παραδώσαμε μάθημα Δημοκρατίας στον κόσμο

«Ο τουρκικός λαός μου έδωσε την εντολή», με βάση τα ανεπίσημα ακόμη αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη.

«Τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών είναι σαφή. Σύμφωνα μ’ αυτά, ο λαός μου εμπιστεύτηκε την ευθύνη του προέδρου της Δημοκρατίας», είπε. Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι Τούρκοι ψηφοφόροι έδωσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και τους συμμάχους του.

«Δεν καταφέραμε να πιάσουμε το στόχο στη βουλή, αλλά θα κάνουμε το παν για να λύσουμε αυτό το θέμα με συμμαχία», είπε αναφερόμενος στον συνασπισμό του AKP με τους εθνικιστές του MHP, που έχει την πλειοψηφία.

«Ελπίζω ότι κανείς δεν θα πλήξει τη δημοκρατία ρίχνοντας σκιές στις εκλογές και τα αποτελέσματα για να κρύψει την αποτυχία του», πρόσθεσε. «Είναι η ώρα να επικεντρωθούμε στο μέλλον της χώρας μας, αφήνοντας πίσω μας τις εντάσεις της προεκλογικής περιόδου», τόνισε υιοθετώντας συμφιλιωτικούς τόνους. Κάλεσε δε τα κόμματα  να ξεχάσουν ό,τι ελέχθη στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του  έδωσε μάθημα Δημοκρατίας στον κόσμο με την υψηλή προσέλευση στις κάλπες.

«Η Τουρκία, με ένα ποσοστό συμμετοχής κοντά στο 90%, έδωσε μάθημα δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Ερντογάν.

«Οι χώρες που έβγαλαν εκλογικά αποτελέσματα με λιγότερο από 55% των ψήφων, τούς καλώ να διαβάσουν τα αποτελέσματα των δικών μας εκλογών. Θέλω να συγχαρώ για τη δημοκρατία αυτή των εκλογών της 24ης Ιουνίου.  (…) Θέλω να ευχαριστήσω, όλους όσους δούλεψαν τις κάλεπες».

Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει «με αποφασιστικότητα» να βελτιώνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρξει καμία οπισθοχώρηση «από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην τουρκική οικονομία και τη δημοκρατία».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του εναντίον «εκείνων που μας απειλούν μέσω τρομοκρατικών οργανώσων» και ότι θα λάβει μέτρα για να αυξήσει την αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος.

Στο τέλος, εμφανώς κουρασμένος, ζήτησε συγνώμη από τους οπαδούς του που ειχαν συγκεντρωθεί έξω από το μέγαρο Huber στην αστιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, εξηγώντας τους ότι πρέπει να πετάξει με το αεροπλάνο στην Άγκυρα για να εκφωνήσει τον επινίκιο λόγο του στο Αρχηγείο του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/335566-Niketes-ton-eklogon-delonei-o-Erntogan-Paradosame-mathema-Demokratias-ston-kosmo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...