Ντομπρόβσκις: Πρώιμη η συζήτηση για έξοδο από το μνημόνιο, πρώτα η γ΄ αξιολόγηση

Ντομπρόβσκις: Πρώιμη η συζήτηση για έξοδο από το μνημόνιο, πρώτα η γ΄ αξιολόγηση

«Επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η υπέρμετρη φορολόγηση»

Νωρίς να συζητάμε για την έξοδο από το μνημόνιο, λέει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις!  Ο αρμόδιος για θέματα του Ευρώ, Λετονός πολιτικός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, απαντώντας  σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι στόχος είναι μία καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και όχι νέες διευθετήσεις, είπε ότι αυτή είναι μία «πρώιμη συζήτηση, καθώς έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση».

Μάλιστα όπως είπε  υπάρχουν μπροστά μας 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν, τονίζοντας ότι πολλά από αυτά αφορούν μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.

Σχετικά με την υπέρμετρη φορολόγηση που έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία, απέβαλε την ευθύνη δείχνοντας προς την ελληνική κυβέρνηση! Μάλιστα τονίζοντας ότι το μείγμα των μέτρων είχε  συζητηθεί  με την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, λέει ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων.

Στο καυτό θέμα, για το αν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα το 2018, ο ίδιος, απέφυγε την ερώτηση, εκφράζοντας την ελπίδα να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση εντός του έτους και τον στόχο να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% το 2018.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301713-Ntomprobskis-Proime-e-syzetese-gia-exodo-apo-to-mnemonio-prota-e-g-axiologese ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...