Ντ.Τσουκαλάς:Ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε την πόλη μας

Με ανάρτησή του σελογαρισμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης,ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ναυπακτίας και πρόεδρος των καφεστιατόρων Ντ.Τσουκαλάς,αναφέρεται στο κυκλοφοριακό της πόλης,την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στη χρήση του αυτοκινήτου με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα αναφέρει:

Τόσο ως Πρόεδρος των καφέ-εστιατόρων Ναυπάκτου όσο και ως δημοτικός σύμβουλος , έχω σταθερή άποψη πως το κυκλοφοριακό είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα της πόλης μας. Η κυκλοφορία στο κέντρο της Ναυπάκτου γίνεται ουσιαστικά από δυο δρόμους μονής κυκλοφορίας, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα σε περιόδους αυξημένης κίνησης στην πόλη. Κάτι τέτοιο διαπιστώθηκε και τις ημέρες του Πάσχα, όπου η μαζική προσέλευση επισκεπτών δημιούργησε ένα απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Είναι πεποίθηση μου, πως εκτός από τα μέτρα που οφείλουμε να λάβουμε είναι χρήσιμο να αλλάξουμε και τη νοοτροπία μας όσο αφορά τη χρήση των αυτοκινήτων.

Η πόλη μας έχει τόσες ομορφιές που μπορεί να τις απολαύσει, σίγουρα καλύτερα, κάποιος κινούμενος πεζός. Χρέος όλων μας να μάθουμε να χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητο και περισσότερο εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς (ποδήλατο, βάδισμα). Στο πλαίσιο αυτό, η Ναυπακτος πρέπει σύντομα να αποκτήσει έναν πραγματικό ποδηλατόδρομο καθώς ο σημερινός, μόνο τις ανάγκες των ποδηλατών δεν εξυπηρετεί, αλλά και περισσότερα – μεγαλύτερα πεζοδρόμια. Επίσης, πρέπει να χρησιμοποιούμε τον περιφερειακό δρόμο για τις μετακινήσεις μεταξύ των άκρων της πόλης.
Είμαι υπέρμαχος μιας περιοδικής και πιλοτικής απαγόρευσης στον κάτω δρόμο στο λιμάνι της πόλης την περίοδο αυξημένης κίνησης (Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο). Κάτι τέτοιο θα έδινε περισσότερο τουριστικό χρώμα στην πόλη και θα δημιουργούσε απίστευτες εικόνες μοναδικής ομορφιάς.
Η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος μπορεί ενδεχομένως να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που βλέπουμε την πολη μας. Μια πόλη που αξίζει και πρέπει να είναι ισχυρός τουριστικος πόλος της Δυτικής Ελλάδας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...