Νότης Μαριάς κατά Ντόναλντ Τούσκ στην Ευρωβουλή για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς κατά Ντόναλντ Τούσκ στην Ευρωβουλή για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Τις απαράδεκτες θέσεις που διατύπωσε στο μεταναστευτικό ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ στηλίτευσε μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 12/12/2017 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για τη Λιβύη.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «η διάλυση της Λιβύης είναι αποτέλεσμα των επεμβάσεων ξένων δυνάμεων σ’ αυτή τη χώρα, κατάσταση που επιτείνεται και από τη στήριξη Τουρκίας και Κατάρ στους τζιχαντιστές της Λιβύης. Το χάος στη Λιβύη οδήγησε σε μαζική έξοδο τεράστιων κυμάτων προσφύγων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλοωο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να διαμορφώσει ένα σύστημα επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσει συνθήκες ανθρώπινες όλων των μεταναστών οι οποίοι βρίσκονται στη Λιβύη, όπου κυριολεκτικά αντιμετωπίζονται σαν σκλάβοι. Ταυτόχρονα, πρέπει από την Ιταλία και την Ελλάδα, κύριε Αβραμόπουλε, να συνεχιστούν οι μετεγκαταστάσεις στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η πολιτική του κυρίου Τουσκ  ο οποίος λίγο ως πολύ δήλωσε ότι επιθυμεί την κατάργηση του συστήματος υποχρεωτικών ποσοστώσεων κατανομής προσφύγων στα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι κάτι που δεν πρόκειται να ανεχθεί ο Ελληνικός λαός».

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/314882-Notes-Marias-kata-Ntonalnt-Toysk-sten-Eyroboyle-gia-to-metanasteytiko ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...