«Ξένο σώμα» ο Γιώργος στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρέα

Τα σχόλια πίσω από τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα – Ουσιαστική αυτοκριτική μετά την «εντυπωσιακή» είσοδο αναμένουν από τον Παπανδρέου οι επιτελείς της Γεννηματά

Εισήλθε στην αίθουσα συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Ρέππα. Είχαν προηγηθεί ο αδερφός του Αντρίκος και μερικοί… αυθόρμητοι χειροκροτητές. Ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε και πέτυχε να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τον… πατέρα του, τον οποίο τίμησε χθες το ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με κύριους ομιλητές τηΦώφη Γεννηματά και τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ εισήλθε στην αίθουσα με την πλειοψηφία των στελεχών να του γυρίζει την πλάτη, ενώ ελάχιστοι νεαροί φώναξαν για λίγο το όνομά του. Πίσω από τα χαμόγελα, αλλά και τις ελπίδες για τη «συνύπαρξη» μετά από αρκετό καιρό κυριαρχούσε η καχυποψία. Οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά εξηγούσαν ότι «δεν αρκεί το θέαμα, ο Γιώργος πρέπει να περάσει στην ουσία».

Περιμένουν, πλέον, τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς με τους όρους που έχουν τεθεί, χωρίς τις δικές του προϋποθέσεις για συμφωνία των… ηγετών του χώρου και συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα. «Αν ο Γιώργος ήθελε πέντε λεπτά δημοσιότητα τα πήρε. Αν θέλει κάτι περισσότερο ήρθε η ώρα να δώσει, να κάνει την αυτοκριτική του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε στο protothema.gr συνεργάτης της νέας προέδρου του Κινήματος.

Στην εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου συμμετείχε και ο Κώστας Σημίτης. Πιο διακριτικός, συνομίλησε με αρκετά στελέχη και περίμενε υπομονετικά την έναρξη των ομιλιών. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να του εξασφαλίσουν μια θέση… στην απέναντι σειρά καθισμάτων από εκεί που κάθισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος«ευτυχώς» όπως έλεγαν αρκετοί από τους συμμετέχοντες ήταν σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό. Ήταν όμως εκεί δεκάδες στελέχη της ιστορικής ηγεσίας, όπως ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κώστας Γείτονας και άλλοι. Ο πρώην γραμματέας, όμως, απέφυγε τις πρώτες θέσεις, προτιμώντας να παραμείνει την περισσότερη ώρα σε… απόσταση ασφαλείας, τόσο από τον Κώστα Σημίτη, όσο και από τον Γιώργο Παπανδρέου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...