Ξέφυγε ο Τραμπ: Να στέκεστε προσοχή μπροστά μου όπως οι Βορειοκορεάτες μπροστά στον Κιμ

Ξέφυγε ο Τραμπ: Να στέκεστε προσοχή μπροστά μου όπως οι Βορειοκορεάτες μπροστά στον Κιμ

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει για άλλη μία φορά ο εκκεντρικός Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά, εκείνο που προκάλεσε στην κυριολεξία έναν αναβρασμό σε όλα τα ειδησεογραφικά δίκτυα ήταν η δήλωση του πως θέλει να στέκονται όλοι προσοχή μπροστά του, με τον ίδιο τρόπο που στέκονται προσοχή οι Βορειοκορεάτες μπροστά στον αυταρχικό Κιμ Γιονγκ Ουν

Το σχόλιο αυτό έρχεται να προστεθεί σε άλλα που έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν ο Αμερικανός πρόεδρος για τους “ισχυρούς ηγέτες” που γυρίζει μπούμερανγκ και δίνει το έναυσμα στους επικριτές του να υποστηρίξουν ότι θαυμάζει τους απολυταρχικούς ηγέτες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News έξω από τη Δυτική Πτέρυγα, ο Τραμπ ρωτήθηκε αν θα προσκαλέσει τον Κιμ στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν “Είναι ο επικεφαλής μιας χώρας” είπε. “Μιλάει και οι άνθρωποί του στέκονται προσοχή. Θέλω και οι δικοί μου να κάνουν το ίδιο”, πρόσθεσε, υπονοώντας τους συνεργάτες του στη Δυτική Πτέρυγα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται ότι διέταξε τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του και την εκτέλεση του θείου του, το 2013. Τα Ηνωμένα Έθνη καταγγέλουν επίσης τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη χρήση της λιμοκτονίας ως εργαλείου για την πολιτική συμμόρφωση.

Λίγο αργότερα ο Τραμπ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι εννοούσε με αυτό το σχόλιο. “Αστειεύομαι. Δεν καταλαβαίνετε τον σαρκασμό”, απάντησε.

Το αστείο αυτό θύμισε ένα άλλο που έκανε τον Μάρτιο ο Τραμπ, σε δείπνο με δωρητές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όταν σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον χρονικοί περιορισμοί για τη θητεία τ

ου Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ. “Σκέφθηκα, «Ισόβιος πρόεδρος. Καλό ακούγεται. Ίσως πρέπει να το δοκιμάσουμε»” είχε δηλώσει τότε.
Διαμαρτυρόμενος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε με αυτή τη δήλωση, είπε και πάλι ότι “αστειευόταν”.
Σε μια συγκέντρωση τον Φεβρουάριο, χαρακτήρισε προδότες τους Δημοκρατικούς επειδή δεν χειροκροτούσαν όταν εκφώνησε την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς αργότερα είπε ότι ο Τραμπ δεν το εννούσε. “Ο πρόεδρος σαφώς αστειευόταν με αυτά τα σχόλια”, τόνισε.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/334790-Xephyge-o-Tramp-Na-stekeste-prosoche-mprosta-moy-opos-oi-Boreiokoreates-mprosta-ston-Kim ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...