Ξανάνοιξε μετά από πέντε χρόνια, το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι

Ξανάνοιξε μετά από πέντε χρόνια, το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι
Το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι, άνοιξε σήμερα και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες, ύστερα από μία εξαιρετικά δαπανηρή ανακαίνιση που διήρκεσε πέντε χρόνια.  

Ο Γάλλος πρόεδρος  Φρανσουά Ολάντ  απευθύνει έκκληση στη Γαλλία να εμπνευστεί από τον Ισπανό ζωγράφο. Το μουσείο, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Μαρέ της γαλλικής πρωτεύουσας και στεγάζεται σε ένα μπαρόκ αρχοντικό του 17ου αιώνα, φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο των έργων του Πικάσο.

Τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια για την επαναλειτουργία του πραγματοποιήθηκαν σήμερα, καθώς η 25η Οκτωβρίου του 1881 είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο Πικάσο στη Μάλαγα της Ισπανίας. Ο σπουδαίος αυτός ζωγράφος πέρασε ωστόσο τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής του στη Γαλλία, μέχρι τον θάνατό του το 1973.

Εγκαινιάζοντας το μουσείο σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος Ολάντ είπε ότι ο μοντερνισμός και η ενέργεια του Πικάσο θα πρέπει να αποτελέσουν έμπνευση για τη Γαλλία. “Δεν χτίζεις τίποτα πάνω στη νοσταλγία. Ο Πάμπλο Πικάσο ήταν ένας ζωγράφος του μέλλοντος, της ελπίδας, των κατακτήσεων.  Απελευθέρωσε τον εαυτό του, από τους κανόνες του παρελθόντος. Ήταν αβάν – γκαρντ. Η Γαλλία είναι μία χώρα αβάν -γκαρντ”, είπε ο Ολάντ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...