Ξαναχτίζεται το σχολείο από όπου η Μπόκο Χαράμ απήγαγε 276 μαθήτριες

Ξαναχτίζεται το σχολείο από όπου η Μπόκο Χαράμ απήγαγε 276 μαθήτριες
Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι άρχισε η αποκατάσταση του λυκείου θηλέων του Τσίμποκ, στα βορειοανατολικά της χώρας, εκεί από όπου οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ είχαν απαγάγει περισσότερες από 276 μαθήτριες.

Η υπουργός Οικονομικών Νγκόζι Οκόντζο-Ιβεάλα έθεσε την Πέμπτη τον θεμέλιο λίθο του νέου σχολείου, 11 μήνες μετά την καταστροφή του προηγούμενου από τους ισλαμιστές.

Τη νύχτα της 14ης Απριλίου 2014 η Μπόκο Χαράμ απήγαγε 276 μαθήτριες από τους κοιτώνες τους. Οι 57 από αυτές κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά από τότε δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη των υπόλοιπων κοριτσιών που παραμένουν στα χέρια των εξτρεμιστών.

«Συμπάσχουμε με την κοινότητα του Τσίμποκ. Ξέρουμε τι περνάτε» ανέφερε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν στο μήνυμά του προς τους κατοίκους της περιοχής.

Η κυβέρνηση έχει επικριθεί σφοδρά για την αδράνεια που επέδειξε μετά την απαγωγή των μαθητριών και, συνολικότερα, για την ανικανότητά της να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές.

Η δράση της Μπόκο Χαράμ έχει στοιχίσει τη ζωή σε 13.000 ανθρώπους στη βόρεια Νιγηρία από το 2009.

Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, σε βιντεοσκοπημένα μηνύματά του έχει υποστηρίξει ότι εξισλάμισε τα κορίτσια, τα πάντρεψε διά της βίας και τα έχει κάνει «σκλάβες».

Την περασμένη εβδομάδα ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του νιγηριανού σταθμού αποκάλυψε ότι έχουν εντοπιστεί οι μαθήτριες, όμως έκτοτε δεν υπάρξει κανένα νεώτερο για αυτές.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...