ΟΓΑ: Τι γίνεται με τα Οικογενειακά Επιδόματα;

Ενώ ο διοικητής του ΟΓΑ κ. Βεργίνης ισχυρίζεται ότι «Δεν υπάρχουν χρήματα να δώσουμε τα επιδόματα στις 28 Μαΐου» ο ενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργος Ρωμανιάς διαβεβαίωσε ότι κανονικά θα καταβληθεί η δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων.

ογαΟι δηλώσεις των 2 ανδρών έγιναν σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό. Αρχικά, ο κ. Βεργίνης αναφέρθηκε στη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΓΑ και αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα προκειμένου να δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα στις 28 Μαΐου για όσους δεν τα έχουν λάβει. Παράλληλα, είπε πως υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το εάν θα υπάρχουν χρήματα για να καταβληθεί η δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων τον Ιούλιο.

Αναφερόμενος στα κριτήρια για τους δικαιούχους των επιδομάτων ο κ. Βεργίνης τόνισε ότι παραμένουν τα ίδια (εισοδηματικά) ενώ επέστησε την προσοχή στη συμπλήρωση του εγγράφου Α21, επισημαίνοντας ότι πλέον κατατίθεται ηλεκτρονικά.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την καταβολή των επιδομάτων ενώ είπε επίσης ότι η εφαρμογή της 13ης σύνταξης μπορεί να μετατεθεί για το 2016, επιβεβαιώνοντας τη σχετική δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τάσου Κορωνάκη.

Ο κ. Ρωμανιάς σημείωσε πως ούτως ή άλλως η δέσμευση της κυβέρνησης για την προσφορά της 13ης σύνταξης σε χαμηλοσυνταξιούχους αφορά τα Χριστούγεννα.

Για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε ότι η Αθήνα αγωνίζεται για τη μη εφαρμογή της και διευκρίνισε πως η κυβέρνηση κατέληξε στη λύση της επ’ αόριστον αναστολής αντί για κατάργηση ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους. «Εμείς ούτως η άλλως δεν την εφαρμόζουμε», συμπλήρωσε.

Agrinioreport.com

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...