Οικονομικό Επιμελητήριο: Το ταχύτερο δυνατό η σύνδεση των ταμειακών με το taxis!

Οικονομικό Επιμελητήριο: Το ταχύτερο δυνατό η σύνδεση των ταμειακών με το taxis!

Κ.Κόλλιας: Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για απώλειες εσόδων λόγω φοροδιαφυγής!

Μετά τις ανακοινώσεις της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, για την επιτάχυνση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το TAXIS, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε ότι «είναι στη σωστή κατεύθυνση και δικαιώνουν τη θέση μας για το θέμα, το οποίο έχουμε θέσει ως μέτρο άμεσης εφαρμογής εδώ και χρόνια».

Όπως τόνισε ο ίδιος «πρόκειται για παρέμβαση, η υλοποίηση της οποίας θα έλυνε τα χέρια τόσο των υπόχρεων στην απόδοσή του, όσο και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, και θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό και τη φοροκλοπή, καθώς το Δημόσιο θα είχε τον πλήρη έλεγχο όλων των συναλλαγών».

Όμως, όπως επισήμανε στην δήλωσή του ο κ. Κόλλιας, το συγκεκριμένο μέτρο έχει εξαγγελθεί και από άλλες κυβερνήσεις, πρέπει να διασφαλιστεί η επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εφαρμογή του.

«Για να στεφθεί, όμως, με επιτυχία η διασύνδεση, απαιτείται και σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, που θα δίνουν ισχυρά κίνητρα στους φορολογούμενους να ζητούν απόδειξη.  Η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες εσόδων στον κουβά της φοροδιαφυγής» δήλωσε ο ίδιος που τόνισε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα οικονομίας, δηλώνει ότι θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, που λειτουργεί εις βάρος των συνεπών φορολογουμένων.   

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301169-Oikonomiko-Epimeleterio-To-tachytero-dynato-e-syndese-ton-tameiakon-me-to-taxis ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...