Οι Αυστριακοί αποταμιεύουν κατά μέσο όρο 216 ευρώ το μήνα

Παρά τα χαμηλά επιτόκια, οι Αυστριακοί εξακολουθούν να αποταμιεύουν και μάλιστα περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν και το ποσό που κατά μέσο όρο «βάζουν στην άκρη» κάθε μήνα ανέρχεται ήδη σε 216 ευρώ, όπως διαπιστώνεται σε σχετική έρευνα την οποία πραγματοποίησε η «Erste Bank», η μία από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, και η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στη Βιέννη.

Το «βιβλιάριο αποταμίευσης» είναι φέτος ο πιο προσφιλής τρόπος «επένδυσης» των χρημάτων για την πλειονότητα του αυστριακού πληθυσμού, δηλαδή για το 77% των 8,5 εκατομμύρια κατοικων της χώρας, ποσοστό που είναι κατά 6% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο πριν από δέκα χρόνια (2006). Ακολουθούν οι άλλου είδους τραπεζικές καταθέσεις, οι ασφάλειες ζωής ή οι ασφάλειες συντάξεων, ενώ λιγότερο ελκυστικές εμφανίζονται οι μετοχές χρηματιστηρίου ή τα διάφορα είδη ομολόγων.

Σύμφωνα με την έρευνα, το μέσο μηνιαίο ποσό αποταμίευσης έχει παρουσιάσει συνεχή αύξηση τα προηγούμενα δέκα χρόνια, το 2006 ανερχόταν σε 132 ευρώ, το 2011 σε 168 ευρώ και εφέτος φτάνει τα 216 ευρώ.

Την ίδια στιγμή ελαφρά μείωση εμφανίζει η εκτίμηση του πληθυσμού ως προς τη σπουδαιότητα της αποταμίευσης, η οποία για το 69% είναι «πολύ» ή «αρκετά» σημαντική, ενώ πριν δέκα χρόνια, το 2006, το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 72%.

Οπως αναφέρουν τα στοιχεία της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου το ύψος των ιδιωτικών καταθέσεων σε αυστριακές τράπεζες ήταν 230 δισεκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,2% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...