Οι ΗΠΑ αποχωρούν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Οι ΗΠΑ αποχωρούν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, λόγω του έντονου -όπως καταγγέλλουν- αντισημιτικού αισθήματος που επικρατεί ανάμεσα στα 47 κράτη-μέλη.  

Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει πολλάκις για την πιθανότητα αποχώρησή της, εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις στις δομές και τη λειτουργία του σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, οι σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν εντός της ημέρας από τον υπουργό Εξωτερικών και την πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Η αποχώρηση από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εντάσσεται στον μακρύ κατάλογο των διεθνών οργανισμών και συμφωνιών, τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ έχει «σνομπάρει» δια της απουσίας του.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη διεθνή συμφωνία για το Ιράν, ενώ είχε προηγηθεί και η αποχώρηση από τη Συμφωνία για το Κλίμα.

Στην ειλημμένη απόφαση της Ουάσιγκτον καίριο ρόλο φαίνεται πως διαδραμάτισε και η εν εξελίξει διαμάχη για την τακτική των αμερικανικών αρχών να «χωρίζουν» τα παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους, στα σύνορα με το Μεξικό.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/335100-Oi-EPA-apochoroyn-apo-to-Symboylio-Anthropinon-Dikaiomaton-toy-OEE ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...