Οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν τους αντάρτες της νότιας Συρίας

Οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν τους αντάρτες της νότιας Συρίας

Η Ουάσινγκτον τόνισε στις συριακές αντάρτικες οργανώσεις να μην αναμένουν αμερικανική στρατιωτική στήριξη ενάντια στην επιθετική εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνητικές δυνάμεις για να ανακτήσουν τον έλεγχο περιοχών σε τμήματα της νότιας Συρίας στα σύνορα με την Ιορδανία και τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Ένα αντίγραφο του μηνύματος που έστειλε η Ουάσινγκτον στους επικεφαλής των οργανώσεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Ρόιτερς, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θέλησε να καταστήσει σαφές ότι δεν «θα πρέπει να βασίζετε τις αποφάσεις σας στην εικασία ή την προσμονή μιας στρατιωτικής επέμβασης από εμάς».

H Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ την σύμμαχό του Ρωσία, ότι οι παραβιάσεις στην αποκαλούμενη ζώνη αποκλιμάκωσης που συμφωνήθηκε πέρσι από ΗΠΑ και Ρωσία θα έχουν «σοβαρές συνέπειες» και δεσμεύτηκε για «σκληρά και κατάλληλα μέτρα».

Το μήνυμα της αμερικανικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι εναπόκειται στους αντάρτες να λάβουν την κατάλληλη απόφαση για το πώς θα αντιμετωπίσουν την στρατιωτική εκστρατεία του συριακού στρατού με βάση το τι θεωρούν καλύτερο για τους ίδιους και για το λαό τους.

«Εμείς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ κατανοούμε τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζετε και εξακολουθούμε να συμβουλεύουμε τους Ρώσους και το συριακό καθεστώς να μην λάβει κανένα στρατιωτικό μέτρο που παραβιάζει τη ζώνη», ανέφερε το μήνυμα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/335494-Oi-EPA-xekatharizoyn-oti-den-prokeitai-na-yposterixoyn-toys-antartes-tes-notias-Syrias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...