Οι ΗΠΑ υπολογίζουν σοβαρά την απειλή της Β. Κορέας για δοκιμή βόμβας υδρογόνου

Οι ΗΠΑ υπολογίζουν σοβαρά την απειλή της Β. Κορέας για δοκιμή βόμβας υδρογόνου

Η Ουάσινγκτον υπολογίζει σοβαρά την απειλή της Β. Κορέας για δοκιμή βόμβας υδρογόνου

Η κυβέρνηση Τραμπ υπολογίζει σοβαρά την απειλή της Β. Κορέας σε σχέση με ενδεχόμενη δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. «Θα αλλάξουν τα δεδομένα αν η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια», δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος χωρίς όμως να προσδίδει «τόση βάση» στο να προχωρήσει η Πιονγκγιάνγκ σε μια τέτοια ενέργεια.

«Υπάρχουν κάποιοι παλικαρισμοί που θεωρούνται δεδομένοι όταν έχουμε να κάνουμε με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Trump στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ωστόσο ότι «είμαστε αναγκασμένοι σε κάποιο βαθμό να λάβουμε σοβαρά αυτή την απειλή».

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι υπάρχουν ερωτήματα κατά πόσον η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει μια τέτοια δοκιμή, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πώς οι ΗΠΑ θα απαντούσαν απέναντι σε μια τέτοια προοπτική.

«Θα ήταν μια αλλαγή δεδομένων, κατά μία έννοια . Αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να δώσουμε τόση βάση σε αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302340-E-Oyasingkton-ypologizei-sobara-ten-apeile-tes-B-Koreas-gia-dokime-bombas-ydrogonoy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...