Οι Τούρκοι έστειλαν παρατηρητή με… σφραγίδα του ψευδοκράτους στο διαβατήριο του

Οι Τούρκοι έστειλαν παρατηρητή με… σφραγίδα του ψευδοκράτους στο διαβατήριο του

Κατηγορία

phpanos
Δευτέρα 21/03/2016 – 15:54

Διαβατήριο

Σάλο προκάλεσε η ενέργεια των τουρκικών αρχών να στείλουν στη Χίο αξιωματικό -στο πλαίσιο της συμφωνίας για το μεταναστευτικό- ο οποίος έκανε χρήση διαβατηρίου που έφερε σφραγίδα του ψευδοκράτους

Ο Τούρκος Αστυνομικός, παρότι του επιτράπηκε η είσοδος για διανυκτέρευση στη Χίο, το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού μέχρι να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτός και θα αναλάβει δράση στο Hotspot της Χίου ή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στον Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του politischios, ο συγκεκριμένος Αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έγινε γνωστό στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι το θέμα διευθετήθηκε και διευκρινίστηκε το εξής:

Στους υπηκόους τρίτων χωρών, μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας, που έρχονται στην Ελλάδα, δεν απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, αν έχουν στο διαβατήριό τους σφραγίδα του ψευδοκράτους. Δεν μπορεί όμως σε αυτή την περίπτωση να σφραγιστεί απευθείας το διαβατήριο από τις ελληνικές αρχες, αλλά του χορηγείται ένα ανεξάρτητο χαρτί με την ελληνική σφραγίδα, το οποίο φέρει μαζί με το διαβατήριο.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι Τούρκος και μάλιστα κάτοχος «πράσινου» διαβατηρίου, λόγω της υπαλληλικής του ιδιότητας, πράγμα που σημαίνει οτι δεν χρειάζεται βίζα για την είσοδο στην Ελλάδα, στην παρούσα φάση.

Επειδή όμως το συγκεκριμένο διαβατήριο φέρει σφραγίδα από επίσκεψή του στη Βόρεια Κύπρο, τέθηκε το ζήτημα αν θα μπορούσε να παραμείνει στη χώρα μας χωρίς βίζα, κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου διαβατηρίου.

Η υπόθεση έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών και, όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Τούρκος σύνδεσμος θα παραμείνει με ένα τέτοιο ξεχωριστό χαρτί, σφραγισμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες, που ισοδυναμεί με άδεια εισόδου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...