Οι γύπες πάνω από τα σπίτια μας

Οι γύπες πάνω από τα σπίτια μας

Θέλουν να μας τα αρπάξουν οι αδίστακτοι ξένοι τοκογλύφοι

Λαθρέμποροι, πρεζέμποροι και φοροφυγάδες απ’ όλες τις χώρες του πλανήτη, που κρύβονται πίσω από εταιρείες αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές, μέσω ίντερνετ όλα τα ακίνητα, που βγάζουν στο σφυρί οι τράπεζες, με εντολή της τρόικας

ΟΙ ΓΥΠΕΣ και τα αρπακτικά πετάνε πλέον πάνω από τα σπίτια μας και είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν περιουσίες που χτίστηκαν με ιδρώτα και αίμα.

Με εντολή των ξένων τοκογλύφων οι τράπεζες άρχισαν τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Με ένα κλικ στο ίντερνετ όλοι οι λαθρέμποροι, οι πρεζέμποροι, οι εγκληματίες και οι φοροφυγάδες του πλανήτη μπορούν να αρπάξουν σε εξευτελιστικές τιμές τα ακίνητα των Ελλήνων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις απέναντι στις τράπεζες όχι με δική τους υπαιτιότητα αλλά γιατί το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.

Οι ξένοι τοκογλύφοι  που άρπαξαν με το υπερταμείο όλη τη δημόσια περιουσία τις ΔΕΚΟ και τα ακίνητα είναι αχόρταγοι. Δεν θα ησυχάσουν αν δεν αρπάξουν όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα ακίνητα, τα οικόπεδα, τα ξενοδοχεία και όλα τα σπίτια των Ελλήνων που έχουν καταντήσει δούλοι σε μια χώρα που την μετέτρεψαν σε αποικία χρέους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία πράξη του δράματος των Ελλήνων άρχισε από χθες. Όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν το Ειρηνοδικείο για να αρχίσει ο πλειστηριασμός της περιουσίας που κατάφεραν να αποκτήσουν με αίμα και θυσίες και με σκληρή δουλειά γενιές Ελλήνων. Οι εντολές των ξένων τοκογλύφων δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Για να κλείσει η αξιολόγηση θα πρέπει να βγουν όλα στο σφυρί.

Η αρχή γίνεται με τα ακριβά ακίνητα και τις βίλες και στη συνέχεια σειρά έχουν τα εκατοντάδες χιλιάδες διαμερίσματα των εξαθλιωμένων από τα εφιαλτικά μνημόνια πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν τις τράπεζες.

Η αντίδραση του κόσμου στην πρώτη μέρα των πλειστηριασμών ήταν δυναμική. Γι’ αυτό θα πρέπει να αντιδράσουν ακαριαία κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα πριν χυθεί αίμα. Αν το πολιτικό σύστημα δεν καταφέρει να προστατεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων τότε είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει γιατί θα χάσει την εμπιστοσύνη του λαού.

Οι απαιτήσεις των τοκογλύφων ξεπερνούν κάθε όριο και παραπέμπουν σε κατεχόμενη χώρα. Κυβέρνηση, τράπεζες  και κόμματα οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να σταματήσει το πλιάτσικο πριν είναι αργά.

Γιατί αρκεί μια σπίθα για να λαμπαδιάσει η Αθήνα. Τα σπίτια των Ελλήνων τα σεβάστηκαν ακόμα και οι Τούρκοι κατακτητές. Δεν πρόκειται να τα χαρίσουν στους γύπες και τους ξένους τοκογλύφους που κρύβονται πίσω από τις offshore και με ένα κλικ στο ίντερνετ λεηλατούν περιουσίες, πριν ζήσουμε καταστάσεις εκτροπής ικανές να αποδομήσουν ολόκληρο το σύστημα και να βάλουν μπουρλότο στη χώρα. Oι αρμόδιοι οφείλουν πλέον να σταματήσουν τη μεγάλη ληστεία.

Το μεγάλο ξεπούλημα

Δίνουν πενταροδεκάρες και βάζουν «χέρι» στην περιουσία των Ελλήνων, χωρίς να καν να σηκωθούν από το γραφείο τους! Η νέα πραγματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε σκοτεινή φιγούρα της παγκόσμιας Οικονομίας, να αγοράσει, τα ακίνητα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που λύγισαν από το βάρος της κρίσης, όταν θα βγουν στο ηλεκτρονικό «σφυρί»! Η πίεση των τροκανών, που έκανε αυτή τη νέα μορφή πλειστηριασμών, προαπαιτούμενο της αξιολόγησης, φέρνει τα πάνω-κάτω για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Από εδώ και πέρα, το μόνο που εμποδίζει τον πλειστηριασμό μικρών περιουσιών είναι μία «συμφωνία κυρίων” μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και των τραπεζών να μην εκπλειστηριάσουν ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ. Μία καλή συμφωνία, που όμως δεν είναι νόμος και θα υπάρχει μόνο όσο συμφέρει τις τράπεζες, να μην πλημυρίσουν την αγορά με ακίνητα, για να μην καταρρεύσουν οι ήδη χαμηλές τιμές!

Δύο υποθέσεις με δέκα ακίνητα, από το ίδιο συμβολαιογραφικό γραφείο και με επισπεύδουσα την ίδια τράπεζα, έκαναν τη πρεμιέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η πλατφόρμα λειτούργησε άψογα, αλλά οι υποθέσεις υποαπέδοσαν!  Οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ξεκίνησαν εχθές στις 10:00 το πρωί μετά από μήνες καθυστερήσεων και αναβολών ολοκληρώθηκαν, δίχως απρόοπτα. Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Ρούσκας, τόνισε ότι η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και υπό την επίβλεψη απεσταλμένων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Θέσεις Πάρκινγκ αξίας 47.500 ευρώ

Ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός που πραγματοποιήθηκε αφορούσε πέντε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ στο Νέο Ψυχικό σε συγκρότημα καταστημάτων, γραφείων και λοιπών επαγγελματικών χώρων επί της Εθνικής Αντιστάσεως και Λ. Κηφισίας. Τιμή πρώτης προσφοράς ήταν τα 9.500 ευρώ για το καθένα και συνολική τιμή αρχικής προσφοράς τα 47.500 ευρώ.

Δεν άλλαξε χέρια, η μεζονέτα των 700.000 ευρώ στην Κηφισιά

Τα πράγματα έγιναν λίγο πιο περίπλοκα στη δεύτερη υπόθεση, που αφορούσε μεζονέτα 320 τ.μ. με πρώτη τιμή προσφοράς τις 698.915 ευρώ και η οποία πλειστηριάστηκε για οφειλή 1,2 εκατ. ευρώ που είναι σε καθυστέρηση από το 2013.  Η μεζονέτα ανήκει σε συγκρότημα κατοικιών, το οποίο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, επιφανείας 1.231,16 τ.μ., στην περιοχή Κοκκιναρά στην Κηφισιά. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο, που συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα και ανελκυστήρα. Μαζί με τη μεζονέτα τρέχει η διαδικασία και για δύο θέσεις στάθμευσης με τιμή αρχικής εκκίνησης τα 10.000 ευρώ για την κάθε μία. Συνολική τιμή πρώτης προσφοράς για τη μεζονέτα και τις δύο θέσεις πάρκινγκ είχαν οριστεί οι 718.915 ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού, έγινε γνωστό ότι η ίδια, η επισπεύδουσα τράπεζα, ήταν εκείνη που αγόρασε το ακίνητο, στην τιμή της πρώτης προσφοράς, δηλαδή 698.915 ευρώ!

Ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός που διεξήχθη πρωί, για τις θέσεις στάθμευσης, κηρύχθηκε άγονος και αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες.

Το τεστ πέτυχε, αλλά οι τράπεζες δεν πήραν λεφτά

Ουσιαστικά η χθεσινή πλειοδοσία ήταν ένα πρώτο τεστ του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως και ουσιαστικά θα είναι ολόκληρως ο Δεκέμβριο, καθώς δεν αναμένεται να γίνουν πάνω από 50-60 πλειστηριασμοί. Ήταν μία πρώτη επαφή για το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί και το οποίο δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες.

Η συνέχεια θα είναι πολύ διαφορετική, με τους δανειστές και ειδικά τον εποπτικό βραχίονα (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να πιέζουν για σημαντική αύξηση στους ρυθμούς των πλειστηριασμών, στους 600-700 των Ιανουάριο και μετά το Μάιο στους 2.000-3.000 κάθε μήνα!

Τράπεζες, κυβέρνηση και θεσμοί, φαίνονται ικανοποιημένοι από το να περιοριστούν οι πλειστηριασμοί στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή σε αυτούς τους δανειολήπτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το δάνειό τους, αλλά δεν το εξυπηρετούν σκόπιμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα δάνεια των στρατηγικών κακοπληρωτών εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 25 δις ευρώ. 

Στόχος 10.000 πλειστηριασμοί μέχρι τον Ιούλιο

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση αναμένεται να «αγριεύσει» γρήγορα, καθω΄ς οι τράπεζες σύμφωνα με γνώστες των εξελίξεων, έχουν βάλει στόχο να πραγματοποιήσουν 10.000 πλειστηριασμούς ακινήτων μέχρι τον Ιούλιο, ενώ παράλληλα το Δημόσιο αναμένεται να προχωρήσει σε ακόμα 2.000 για οφειλές σε Εφορία  και Ταμεία.

Αν τελικά το σύστημα πετύχει, τότε όλο και περισσότεροι πλειστηριασμοί θα περνούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με στόχο, όπως λένε οι συμβολαιογράφοι, μέχρι τον ερχόμενο Μάιο τουλάχιστον το 70% των πλειστηριασμών να διενεργείται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Αγριο ξύλο και χημικά

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν άγρια επεισόδια με αφορμή τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους. Δεκάδες μέλη συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς και απλοί πολίτες συγκρούστηκαν βίαια με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με το κλίμα στην  οδό Λουκάρεως να είναι εκρηκτικό για αρκετή ώρα. Τα αίματα άναψαν όταν το συγκεντρωμένο πλήθος επιχείρησε να εισβάλλει στην αίθουσα του δικαστηρίου, στην προσπάθειά του να πλησιάσει τους παρευρισκόμενους συμβολαιογράφους, αλλά εμποδίστηκε από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Στο σημείο εκείνο οι δύο πλευρές πιάστηκαν στα χέρια, με τους αστυνομικούς να χτυπούν διαδηλωτές με τα γκλομπς και να τους απωθούν με τις ασπίδες ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών εντός του κτιρίου, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του κινήματος «Δεν πληρώνω» Λεωνίδας Παπαδόπουλος, που διακομίσθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής, Θανάσης Μπαρτζώκας, που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των χημικών. Οι συμβολαιογράφοι φυγαδεύτηκαν άρον – άρον από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, από την πλαϊνή είσοδο της οδού Δέγλερη, υπό τη συνοδεία δεκάδων αστυνομικών. Χθες ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν 29 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων κάποιοι αφορούσαν πρώτες κατοικίες. Οι διαμαρτυρόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Ειρηνοδικείο για την ερχόμενη Τετάρτη, διαμηνύοντας πως δεν θα αφήσουν να περάσει «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Ένταση, πάντως, σημειώθηκε και στην Θεσσαλονίκη έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Συμβολαιογράφων (ΣΣΘ) στην οδό Αριστοτέλους, όπου μέλη του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης» επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο κτίριο, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο της προέδρου του ΣΣΘ, στην οδό Τσιμισκή. Αμέσως μετά, οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και συνέχισαν προς τα δικαστήρια, όπου μπήκαν για λίγο στο κτίριο, φώναξαν συνθήματα, παρέμειναν για μισή περίπου ώρα στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου και αποχώρησαν. Οι διαδηλωτές ζήτησαν να νομοθετηθεί η «προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας» και κατήγγειλαν ότι στο πινάκιο του Ειρηνοδικείου ήταν προγραμματισμένοι για χθες πλειστηριασμοί ακινήτων όχι ιδιαίτερα υψηλής αξίας, που πάντως δεν έγιναν, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/311804-Oi-gypes-pano-apo-ta-spitia-mas ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...