Οι λύκοι και οι αρκούδες του Ζωολογικού Θεσσαλονίκης στα καταφύγια του Αρκτούρου

Οι λύκοι και οι αρκούδες του Ζωολογικού Θεσσαλονίκης στα καταφύγια του Αρκτούρου
Για την ασφαλή μεταφορά τους τα τέσσερα ζώα αρχικά ναρκώθηκαν και στη συνέχεια υπεβλήθησαν σε απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις προκειμένου να μεταφερθούν με οχήματα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα Καταφύγια.
Εκεί θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε περιφραγμένο χώρο που αποτελεί φυσικό βιότοπο λύκου και αρκούδας.

Στην επιχείρηση που διήρκεσε τρεις ώρες περίπου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία πήραν μέρος η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ με επικεφαλής τους καθηγητές Νατάσα Κομνηνού και Γιώργο Καζάκο.

Οι δύο αρκούδες, η Σάσα και η Αλεξάνδρα, είναι αδέρφια και ήρθαν στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 1993 από το Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου. Βρέθηκαν σε ηλικία μόλις τριών μηνών να περιφέρονται χωρίς τη μητέρα τους που σκοτώθηκε σε ναρκοπέδιο. Σήμερα σε ηλικία 22 ετών θα ζήσουν μαζί με τις άλλες εννιά αρκούδες του Καταφυγίου στο Νυμφαίο. Εκεί μάλιστα θα συναντήσουν και δύο ακόμη αρκούδες που έχουν έρθει από το Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου, τη Βέσνα και τη Μπάρμπαρα.

Οι δύο λύκοι έχουν γεννηθεί στο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο θηλυκά ηλικίας 12 και 13 ετων. Θα ενταχθούν στο Καταφύγιο στις Αγραπιδιές Φλώρινας μαζί με τους οχτώ πρώην αιχμάλωτους λύκους που ζουν ήδη εκεί.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί για μία ακόμη φορά τους 30.000 πολίτες που συνυπέγραψαν το αίτημα για τη μεταφορά των άγριων ζώων από το Ζωολογικό Κήπο στα πρότυπα Καταφύγια που διατηρεί στη Φλώρινα, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Συμβούλιο για την υιοθέτηση του αιτήματος.

Επίσης σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου έπαιξαν και οι οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, Δράση για την Άγρια Ζωή, Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία και Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία των οποίων είχαν εγκαίρως εντοπιστεί και επισημανθεί οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο Ζωολογικό Κήπο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...