Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

O Γιάννης Αλαφούζος μέσω επιστολής του έκανε γνωστό πως κάνει αποδεκτή την προσφορά της «Pan Asia» για την πώληση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μάλιστα ο «Μr Skai» κατέχει περίπου το 77% στη μετοχική σύνθεση της «πράσινης» ΠΑΕ, με ονομαστικές μετοχές και μέσω της Sortivo.

Έτσι θα μεταβιβάσει τα δύο μερίδια στο «Pan Asian Investments» έναντι ενός ευρώ και ο επενδυτικός κολοσσός θα δεσμευτεί ότι θα καλύψει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στα 20 εκατομμύρια ευρώ που είχε αναφέρει το επενδυτικό σχήμα ως επένδυση για την επόμενη σεζόν και στα 7 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για να καλύψουν το τραπεζικό δάνειο, που θα αποπληρωνόταν από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Κατά τα άλλα το fund αναμένεται να καταβάλλει 13 εκατομμύρια ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο, για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων της φετινής σεζόν, που αφορούν οφειλές σε κρατικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, θα αγοράσει από τον εφοπλιστή το προπονητικό κέντρο “Γεώργιος Καλαφάτης” και παρακείμενο οικόπεδο, έκτασης 50 στρεμμάτων που παραμένει αναξιοποίητο, έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αλαφούζος θα εξοφλήσει το μικρότερο μέρος των φετινών χρεών, που αντιστοιχούν σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ και θα καλύψει υποχρεώσεις που έχει εγγυηθεί με προσωπικές επιταγές του, συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ. Πρακτικά, η ζημιά για τον εφοπλιστή θα περιοριστεί στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα το fund θα αναλάβει την εξόφληση ποδοσφαιριστών, προπονητών, ομάδων, μάνατζερ και λοιπών πιστωτών, για τους οποίους θα χρειαστεί περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ.

Να τονιστεί πως το fund έχει στη διάθεση του όλα τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ από τα μέσα Μαρτίου, ζητώντας δεδομένα και από την εταιρεία και από την Grand Thornton, η οποία συνεργάζεται επί Αλαφούζου με τον Παναθηναϊκό για τους οικονομικούς ελέγχους. Επομένως, δεν θα χρειαστεί να ελέγξει ξανά τα νούμερα.

Στο μεταξύ, το fund δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στη μεταβίβαση των μετοχών, επειδή δεν έχει την έδρα του σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο σχετικός νόμος περί ιθαγένειας έχει τροποποιηθεί από το 2011 και δίνει τη δυνατότητα στον κάθε επενδυτή να εμπλακεί μετοχικά σε μία ΠΑΕ.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/329332-Oi-oikonomikoi-oroi-tes-symphonias-gia-te-metabibase-ton-metochon-tes-PAE-Panathenaikos ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...