Οι τρεις πληγές του δημοσίου: Δασαρχεία, Πολεοδομία, Αρχαιολογία

Οι τρεις πληγές του δημοσίου: Δασαρχεία, Πολεοδομία, Αρχαιολογία

Αυτοί μπλοκάρουν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και καταστρέφουν χρονιά τώρα τις περιουσίες μας

Εγκληματικές οι ευθύνες τους για τα αυθαίρετα, τα ρέματα, και την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ, πολεοδόμοι και δασάρχες είναι οι τρεις μεγάλες πληγές που κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Οι υπερεξουσίες των δασαρχών έχουν ακυρώσει όλες τις μεγάλες επενδύσεις που θα προκαλούσαν ανάπτυξη και θα δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας.

Το καθεστώς των δασαρχών είναι αυτό που χαρακτηρίζει δασική έκταση το Ελληνικό, τορπιλίζοντας τη μεγαλύτερη επένδυση στη χρεοκοπημένη Ελλάδα που θα έδινε δουλειά σε εκατό χιλιάδες ανέργους και θα προκαλούσε ισχυρό σοκ στην αγορά με τα δεκάδες δισεκατομμύρια που θα έρρεαν για την κατασκευή των έργων.

Το φαύλο καθεστώς των δασαρχών είναι αυτό που έχει εμποδίσει τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα με τους χαρακτηρισμούς ως δασικών εκτάσεων ακόμα και των ρεμάτων.

Η δεύτερη μεγάλη πληγή είναι οι πολεοδόμοι, οι οποίοι εμποδίζουν την ανάπτυξη πολεοδομικών σχεδίων, αναγκάζοντας πολίτες και επιχειρηματίες να καταφεύγουν στην παρανομία και να χτίζουν σε μπαζωμένα ρέματα.

Βέβαια όταν κατασκευάζονται τα αυθαίρετα, όπως στην Μάνδρα, η πολεοδομία εξαφανίζεται γιατί κάποιοι θησαυρίζουν από την παρανομία.

Αλήθεια που ήταν οι πολεοδόμοι όταν χτίζονταν τα εργοστάσια στα μπαζωμένα ρέματα της Μάνδρας;

Γιατί δεν εμπόδισαν τα σούπερ μάρκετ που κατασκεύασαν παράνομες αποθήκες στην περιοχή;

Τα ρέματα στην Μάνδρα έπνιξαν αθώους ανθρώπους αλλά παρέσυραν μαζί τους και το παρακράτος των δασαρχών, των πολεοδόμων και των αρχαιολόγων.

Ειδικά οι τελευταίοι ανακαλύπτουν ως δια μαγείας αρχαιολογικά ευρήματα στις περιοχές που πρόκειται να γίνουν μεγάλες επενδύσεις, μπλοκάροντας κάθε απόπειρα ανάπτυξης αυτής της έρμης χώρας που αναγκάζεται να ζητιανεύει καθημερινά λεφτά από τους ξένους τοκογλύφους για να πληρώσει αυτούς που ευθύνονται για το κατάντημα της οικονομίας.

Αλήθεια πως είναι δυνατόν να ανακαλύπτουν αρχαία στο Ελληνικό, όταν στο χώρο αυτό ήταν για δεκαετίες οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου;

Οι τρεις αυτές πληγές, πολεοδόμοι, αρχαιολόγοι και δασάρχες σε συνδυασμό με την γραφειοκρατία του δημοσίου και τη διαφθορά στους δήμους, προκαλούν τεράστια ζημιά στην ανάπτυξη, υπονομεύουν τα δημόσια έσοδα και καταστρέφουν τις περιουσίες πολιτών και επιχειρηματιών.

Η ιδιότυπη αυτή συμμορία είχε μπλοκάρει για δεκαετίες τα έργα στο Μαλιακό, με αποτέλεσμα να έχουμε χιλιάδες νεκρούς σε έναν αυτοκινητόδρομο – καρμανιόλα.

Επιχείρησαν να σαμποτάρουν και την Αττική Οδό που έδωσε ανάσα σε όλη την πρωτεύουσα.

Χαρακτήριζαν οικολογικό έγκλημα την κατασκευή της Εγνατίας, ενώ κατάφεραν να μπλοκάρουν την εκτροπή του Αχελώου για την οποία το κράτος ξόδεψε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ και τα έργα είχαν ολοκληρωθεί.

Δασάρχες και πολεοδόμοι δεν αφήνουν να λειτουργήσουν δύο εργοστάσια παραγωγής ρεύματος στον Αχελώο, το ένα εκ των οποίων είναι έτοιμο εδώ και πολλά χρόνια και σαπίζει στην κυριολεξία.

Είναι αυτοί που σπρώχνουν τον κόσμο στην παράνομη και αυθαίρετη δόμηση, ενώ παράλληλα εκθέτουν ανεπανόρθωτα κάθε κυβέρνηση η οποία επιχειρεί να προχωρήσει επενδυτικά προγράμματα.

Όταν η Κίνα μέσα σε τρία χρόνια θα έχει κατασκευάσει μια υπερσύγχρονη πόλη στην οποία θα κατοικούν πενήντα εκατομμύρια κάτοικοι και στο Ελληνικό οι επενδυτές παλεύουν εδώ και χρόνια με τον δασάρχη, καταλαβαίνετε ποια θα είναι η τύχη της χώρας.

Η μαφία των κρατικοδίαιτων δασαρχών είναι αυτή που εμπόδισε τα αντιπλημμυρικά έργα στην Μάνδρα με αποτέλεσμα να πνιγούν 16 άνθρωποι.

Τώρα το λόγο έχει ο εισαγγελέας γιατί κάποτε τα εγκλήματα θα πρέπει να πληρώνονται.

Βέβαια και η κυβέρνηση οφείλει να ξεμπερδεύει με όλους αυτούς που λειτουργούν ως Πέμπτη φάλαγγα, υπονομεύοντας την ανάπτυξη της χώρας και καταστρέφοντας περιουσίες.

Τζανακόπουλος: Από βδομάδα ανακοινώνονται οι αποζημιώσεις

«Η κυβEρνηση θα προχωρήσει σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών και άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τη θεομηνία στη δυτική Αττική, μόλις ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή της κατάστασης και αυτό αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να κάνει η κυβέρνηση τις απαραίτητες ανακοινώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων, καθώς οι σχετικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν τάχιστα και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα, και δήλωσε πως σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τους πληγέντες στο έλεος της καταστροφής. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να καταγράψουμε τις ζημιές, να περάσει η κακοκαιρία και από εκεί και πέρα αφού έχει καταγραφεί το σύνολο των ζημιών θα προβούμε στις απαραίτητες ανακοινώσεις», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Θυμίζω και υπογραμμίζω τη δήλωση του πρωθυπουργού. Οι ζημιές θα αποκατασταθούν, οι πληγέντες θα αποζημιωθούν και αυτό θα γίνει ταχύτατα, με όσο το δυνατόν πιο σύντομες διαδικασίες και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση η κυβέρνηση να αφήσει αυτούς τους ανθρώπους στο έλεος της καταστροφής. Η αποκατάσταση των ζημιών και η αποζημίωση στους πληγέντες είναι κάτι που αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού. Αμέσως μόλις γίνει η συνολική καταγραφή της κατάστασης θα προβούμε και στις σχετικές ανακοινώσεις. Θεωρώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις απαραίτητες ανακοινώσεις».

Δούρου: Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου ως αιρετή

«Όσο υπάρχουν δασαρχεία, πολεοδομίες και άλλες υπηρεσίες που δεν νομοθετούν αλλά απλά σχολιάζουν θα μετράμε πληγές» , είπε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μιλώντας το πρωί στον Αντ1 και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στο “γαϊτανάκι” των ευθυνών.

Μάλιστα η Περιφερειάρχης “έδειξε” με τη σειρά τον Δασάρχη λέγοντας ότι «όντως η μελέτη ήταν στο συρτάρι του Δασάρχη από την περίοδο πριν η ίδια αναλάβει καθήκοντα». «Όλοι αυτοί που βγαίνουν με τέτοια ευκολία και λένε για τη Δούρου τους ρωτώ πένθος είχαν ποτέ στην Οικογένεια τους;», πρόσθεσε. «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου ως αιρετή», τόνισε. 

«Η μελέτη δεν βρίσκεται στα συρτάρια της Περιφέρειας, όπως συνειδητά παραπληροφορούν ορισμένοι», δηλώνει κατηγορηματικά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα αυτό η κ. Δούρου υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμεύσει 12 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της, έχει εγκρίνει τη μελέτη από το 2014, την έχει στείλει στο Δασαρχείο του Δήμου Αιγάλεω, για να λάβει, από αυτό, το 2017 την απάντηση ότι τη βάζει στο αρχείο και ότι ζητάει νέα στοιχεία.

Η υπόθεση επισημαίνει η περιφερειάρχης, αποτελεί τη συμπύκνωση όλων των χρόνιων δυσλειτουργιών της δημόσιας διοίκησης που λειτουργούν ως τροχοπέδη και διαιωνίζουν την αναποτελεσματικότητα, ειδικά σε κρίσιμα έργα όπως το συγκεκριμένο. Αυτή ακριβώς ήταν και η αιτία κατάθεσης της αναφοράς της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ώστε “να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας”.

Επίσης, διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε φερόμενη ως δήλωση της κατά το 2014, περί αντιπλημμυρικών έργων που γίνονται σε 6 μήνες. Χαρακτηρίζει δε την συγκεκριμένη τακτική “επιτομή της κατασκευασμένης είδησης, fake news, που στοχοποιεί συκοφαντικά πρόσωπα και θεσμούς” και καταλήγει ότι δυστυχώς για τους εμπνευστές των συκοφαντικών, ψευδών δημοσιευμάτων και ευτυχώς για τους πολίτες, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Γι’ αυτό και επιχειρούν να την αλλάξουν και να την προσαρμόσουν στα συμφέροντά τους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/310186-Oi-treis-pleges-toy-demosioy-Dasarcheia-Poleodomia-Archaiologia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...