Οι 6 αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στην Εφορία!

Οι 6 αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στην Εφορία!

Κούρεμα προστίμων από την Εφορία

Ορίζεται ότι «εξαιρουμένων των δηλώσεων παρακρατούμενου φόρου μισθωτών υπηρεσιών, εφόσον η προκύπτουσα οφειλή εξοφληθεί εντός τριάντα ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου, το επιβληθέν σύμφωνα με την προηγούμενη περίπτωση πρόστιμο περιορίζεται στο 60% του αρχικώς προσδιορισθέντος».

Θάνατος ΑΦΜ

Όπως προβλέπεται στο σχέδιο, η  Φορολογική Διοίκηση μπορεί να αναστέλλει τη χρήση ενός ΑΦΜ ή να το απενεργοποιεί, εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία τα οποία υποδηλώνουν ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή ότι έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για την απόκτηση του.

ΑΦΜ με… εγγύηση!

Ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα, κάνουν έναρξη εργασιών και ο ΑΦΜ τους είχε ανασταλεί, κατά την άσκηση προηγούμενης δραστηριότητας και υποβάλλουν δήλωση μεταβολών για τη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών, απαιτείται η κατάθεση εγγύησης. Το ελάχιστο ποσό εγγύησης είναι 15.000 ευρώ αλλά ανεβαίνει ανάλογα το ύψος της φοροδιαφυγής, και τον λόγο αναστολής του.

Αφορολόγητα αποθεματικά

Σύμφωνα με τον πολυνομοσχέδιο, τα αφορολόγητα αποθεματικά διαφόρων αναπτυξιακών νόμων που κεφαλαιοποιούνται από εισηγμένες Α.Ε. φορολογούνται με συντελεστή 5% αντί για 29% εάν κεφαλαιοποιηθούν μέχρι και 31.12.2020. Ειδικά για αποθεματικά που κεφαλαιοποιούνται από 1.1.2019 μέχρι και 31.12.2019 ο φορολογικός συντελεστής γίνεται 10% και όσα κεφαλαιοποιηθούν από 1.1.2020 μέχρι και 31.12.2020 σε 20%.

Πιστοποίηση ΑμεΑ

Από τον Φεβρουάριο θα ενεργοποιηθεί η πιλοτική διαδικασία απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα για τα άτομα με αναπηρία μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας και απονομής της προνοιακής παροχή, από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας. Η πιλοτική διαδικασία υλοποιείται μέχρι την 30η Ιουνίου 2018.

Πατέντες

Φορολογικά κίνητρα στην έρευνα και την ανάπτυξη περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο, καθώς προβλέπει ότι απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος για τρεις συνεχόμενες χρήσεις τα κέρδη της επιχείρησης από τη πώληση προϊόντων παραγωγής της, για την οποία παραγωγή χρησιμοποιήθηκε ευρεσιτεχνία διεθνώς αναγνωρισμένη στο όνομα της ίδιας επιχείρησης που αναπτύχθηκε από την ίδια.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/316839-Oi-6-allages-poy-phernei-to-polynomoschedio-sten-Ephoria ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...