Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη Τσίπρα – Κοτζιά για τις ελληνορωσικές σχέσεις – Κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη Τσίπρα – Κοτζιά για τις ελληνορωσικές σχέσεις – Κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Η συνάντηση των δύο αντρών κράτησε μιάμιση ώρα και έγινε με αφορμή τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη κρίση στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, μετά από την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών.
Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς αποχώρησε αποχώρησε εσπευσμένα από το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ήταν σε εξέλιξη ημερίδα σχετικά με τις νομικές πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα, που ήταν προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο. Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε εκτάκτως από το υπουργείο Εξωτερικών για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Μόσχα δεν έχει απαντήσει για την ουσία της υπόθεσης με τους Ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι -όπως υποστηρίζει η Ελλάδα λέγοντας ότι έχει και τα απαραίτητα στοιχεία- κινούνταν ύποπτα και επιθετικά στην χώρα που τους φιλοξενούσε. Δυο από αυτούς απελάθηκαν και σε άλλους δυο απαγορεύθηκε η είσοδος στην χώρα. Όλοι θεωρείται ότι έπαιζαν ύποπτο και σκοτεινό ρόλο επιχειρώντας την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέσω χρηματισμών και υποκινούσαν σε διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/337709-Oloklerotheke-e-ektakte-syskepse-Tsipra-Kotzia-gia-tis-ellenorosikes-scheseis-Kratese-pano-apo-miamise-ora ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...