Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η τρίτη συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών  του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου 

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η τρίτη συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών  του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου  με τους εταίρους των άλλων χωρών (Ιταλία, Κροατία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία), που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Erasmus+ “English for Hospitality”, στην Καισάρεια της Καππαδοκίας.

Το ΕΠΑΛ Ναυπάκτου  από 6 μέχρι 13 Μαΐου 2018 φιλοξενήθηκε από το  Halide Nusret Zorlutuna Meslekive Teknik Anadolu Lisesi κατά την τρίτη συνάντηση του προγράμματος  Erasmus+ στην οποία συμμετείχαν 4  εκπαιδευτικοί και 8 μαθητές του τομέα Τεχνολογίας Τροφίμων και του τομέα Τουρισμού. Αντικείμενα της συνάντησης ήταν :

Για τον τομέα του Τουρισμού :

  • Η ποιότητα των υπηρεσιών εστίασης και ξενοδοχείου
  • Η χρήση ελκυστικών τεχνικών επικοινωνίας για τον προσδιορισμό των πελατειακών αναγκών
  • Check out – αξιολόγηση της υποδοχής του πελάτη και της παροχής επιπλέον υπηρεσιών & επεξεργασία  τρόπων αξιολόγησης
  • Υποδοχή πελατών, πραγματοποίηση early check-in , check-out, επίλυση προβλημάτων

Ενώ για τον τομέα της Τεχνολογίας Τροφίμων:

  • Mise en place: Πραγματοποίηση στρώσιμο τραπεζιού για διαφορετικά μενού και τρόποι σερβιρίσματος γευμάτων και ποτών.
  • Τεχνολογία κρέατος: Αρχές επεξεργασίας και παρασκευή διάφορων τύπων μπριζόλας.
  • Cooking session: Προετοιμασία, παρουσίαση και σερβίρισμα τοπικών πιάτων με διάφορα είδη μπριζόλας.

Η τελετή υποδοχής περιείχε στοιχεία από τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής και ακολούθησε η έναρξη των εργασιών της κινητικότητας με την παρουσίαση τόσο των αποστολών των χωρών , όσο και του τούρκικου εκπαιδευτικού συστήματος στις υπόλοιπες χώρες εταίρους όπως προβλέπεται από τη σύμβαση. Καθ’ όλη την διάρκεια της κινητικότητας οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας που υλοποιήθηκαν μέσω webquest και της μεθόδου CLIL που αποτελεί και το κεντρικό σημείο του εν λόγω προγράμματος Erasmus+ KA2. Την τελευταία μέρα μαθητές και καθηγητές όλων των χωρών είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας και να επισκεφτούν την Avanos , την κοιλάδα της Goreme, τα fairy chimneys στην κοιλάδα της Pasabag, το κάστρο Uchisar & το Goreme Open Air Museum όπου υπάρχουν υπόσκαφα βυζαντινά εκκλησάκια του 7ου και 13ου αι. Το εν λόγω υπαίθριο μουσείο δικαίως έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς .

Οι εργασίες της κινητικότητας ολοκληρώθηκαν με όλους τους συμμετέχοντες να παραλαμβάνουν πιστοποιητικά και Europass Κινητικότητας σε μια μικρή τελετή στο τέλος της οποίας  οι χώρες ανανέωσαν το ραντεβού για το τέλος Οκτωβρίου στην Μπράγκα της Πορτογαλίας όπου θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη συνάντηση κινητικότητας του προγράμματος.

Η παιδαγωγική ομάδα



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...