Ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group, χωρίς «λευκό καπνό»

Δευτέρα 06/06/2016 – 18:54ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΩΝ 7,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ                                                   Δύο ημέρες προθεσμία να κλείσουν τα  προαπαιτούμενα, έδωσαν οι δανειστές στην ελληνική πλευρά, που θέλει να κλείσει ταχύτατα την αξιολόγηση, για να ξεκολλήσει η δόση των 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ευρωσύστημα, παρά την θετική εισήγηση της Κομισιόν για το κλείσιμο της αξιολόγησης, τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, δεν άναψαν ακόμα το πράσινο φως για το κλείσιμο της αξιολόγησης, το οποίο αναμένεται να δοθεί στο επόμενο συμβούλιο της Πέμπτης.
Τα προαπαιτούμενα τελικά δεν είχε τρία όπως είχε γίνει γνωστό, αλλά επτά με οκτώ και οι δανειστές θέλουν το θέμα να κλείσει άμεσα, πριν από το επόμενο EWG, που θα γίνει, δια ζώσης, την Πέμπτη στο Ελσίνκι.  Πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ,  τόνιζαν νωρίτερα στην kontranews, πως σήμερα δεν  είναι προγραμματισμένο να υπογραφή το μνημόνιο για το Ελληνικό, που αποτελεί μία από της βασικές εκκρεμότητες τις οποίες περιμένουν να ολοκληρωθούν οι δανειστές.
Τα ανοιχτά θέματα είναι κυρίως υποθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, όπως η αποκρατικοποίηση του Ελληνικού, η μεταβίβαση του  5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και η νομική κάλυψη των μελών του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Για το τελευταίο, οι δανειστές θέλουν να υπάρχει ασυλία για τα μέλη, να γίνουν νομικά «αλεξίσφαιροι», ώστε να μην μπορούν να βρεθούν προ διώξεων στο μέλλον.
Από το οικονομικό επιτελείο, δεν θεωρούν τα θέματα αρκετά για να χαλάσουν την συμφωνία.
Αναλυτικά τα ανοικτά θέματα που έχουν γίνει γνωστά, είναι Σήμερα το μνημόνιο Δημοσίου και της κοινοπραξίας με επικεφαλής την Lamda Development για την αξιοποίησης του Ελληνικού. Αν και δεν επιβεβαιώνεται από το Ταμείο, σύμφωνα με πληροφορίες στο μνημόνιο περιλαμβάνεται η γρηγορότερη αποπληρωμή των 915 εκατ. ευρώ, του τιμήματος.
Επίσης, στο τραπέζι βρίσκεται και η αλλαγή των τιμολογίων της ΔΕΗ για τους μεγάλους καταναλωτές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...