Ολοκληρώθηκε το EWG – Μέσα Μαρτίου η εκταμίευση των 5,7 δις ευρώ

Ολοκληρώθηκε το EWG – Μέσα Μαρτίου η εκταμίευση των 5,7 δις ευρώ

Ολοκληρώθηκε το EWG

Την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του EuroWorking Group (EWG), ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών, όπου άναψε το “πράσινο φως ” για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 5,7 δις ευρώ. Σύμφωνα με την οδό Νίκης, σήμερα συζητήθηκε η σημερινή Έκθεση Συμμόρφωσης, επιβεβαιώθηκε η εκπλήρωση των υποχρεώσεων που ανέλαβε η χώρα και ολοκληρώθηκε και τυπικά η τρίτη αξιολόγηση.

Η εκταμίευση της πρώτης δόσης των 5,7 δισ. θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα εθνικά κοινοβούλια χωρών-μελών της ευρωζώνης και μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2018”. Για το θέμα του χρέους, επισημαίνεται ότι η συζήτηση που διεξάγεται εντατικά εδώ και ένα μήνα σε τεχνικό επίπεδο για την παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και συνεχίζεται.

Τα καλά νέα είχαν γίνει γνωστά από πληροφορίες που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg, σύμφωνα με τις οποίες η Κομισιόν, στην έκθεση συμμόρφωσης που απέστειλε στους θεσμούς, ανέφερε ότι η Ελλάδα είχε ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης.

Σεντένο: Ολοκληρώθηκαν τα προαπαιτούμενα, εκταμιεύεται η δόση

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί ότι “το EWG στις 2 Μαρτίου επιβεβαίωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος του ESM. Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων ενεργειών επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα και μια συνεχιζόμενη προσπάθεια μεταρρυθμίσεων”.

Περιγράφοντας τη διαδικασία ανέφερε ότι “Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της 4ης δόσης του προγράμματος, μετά την ολοκλήρωση των εθνικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την απελευθέρωση της πρώτης υποδόσης ύψους 5,7 διw ευρώ το δεύτερο 15θήμερο του Μαρτίου”.
 

Στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τόνισε πως “έχουμε εισέλθει τώρα στον τελικό γύρο του ελληνικού προγράμματος του ESM. Η τέταρτη και τελική αξιολόγηση είναι σε εξέλιξη. Το ίδιο είναι και οι τεχνικές εργασίες για πιθανά νέα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Η Ελλάδα έχει αρχίσει να στρέφεται για χρηματοδότηση στις αγορές και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σε μια στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, η οποία θα είναι κρίσιμη για τον καθορισμό του μεταμνημονιακού πλαισίου”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/323691-Oloklerotheke-to-EWG-Mesa-Martioy-e-ektamieyse-ton-5-7-dis-eyro ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...