Ολοταχώς προς νέο ρεκόρ στον Τουρισμό, με 32 εκατ. επισκέπτες!

Ολοταχώς προς νέο ρεκόρ στον Τουρισμό, με 32 εκατ. επισκέπτες!

Ρεκόρ αφίξεων τουριστών αναμένεται και του 2018

Νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών αναμένει  το υπουργείο Τουρισμού που εκτιμά ότι το 2018, θα αυξηθούν κατά 2 εκατ. έναντι του 2017 και θα ξεπεράσουν τα 32 εκατομμύρια. Κυβέρνηση και αγορά, εκτιμούν ότι η αύξηση των επισκεπτών, θα φέρει και ανάλογη αύξηση στα έσοδα. Το 2017, υπολογίσθηκαν σε 14.7 δις ευρώ και με τον Τουρισμό να αποτελεί τομέας βαρύτητας σχετικά με την συνεισφορά του στο ΑΕΠ (σχεδόν 20%), οι επιδόσεις του κλάδου, μπορούν να δώσουν σημαντική δυναμική στον σχεδιασμό για την επίτευξη των στόχων Ανάπτυξης της χώρας.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας  τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης του υπουργείου τουρισμού Γ. Τζιάλλας, κατά την ημερίδα για τον τουρισμό υγείας της Ελλάδας, που οργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές.  Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στο Huffington Center στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ, ο κ. Τζιάλλας έδωσε έμφαση και σε μια άλλη θετική εξέλιξη που αφορά τον τουρισμό στη χώρα μας και τις νέες θέσεις εργασίας.  Όπως είπε, «για πρώτη φορά στη χώρα από το 2001, τον φετινό Απρίλιο υπήρξαν 100.000 νέες θέσεις εργασίας (προσλήψεις μείον τις αποχωρήσεις) από τις οποίες το 80% έγιναν στον τουρισμό και οι μισές από αυτές είναι μόνιμες και όχι εποχικές θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας, είπε ότι στόχος, του υπουργείου είναι να δοθεί έμφαση στο θεματικό τουρισμό, όπως ο ιατρικός τουρισμός και άλλες μορφές τουρισμού και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος, αναδεικνύοντας νέους προορισμούς στη χώρα. Προχωρά το πρόγραμμα για τον ιαματικό τουρισμό, όπου αρχικά έχουν δεσμευθεί 25 εκατ. ευρώ τα οποία θα κληθούν να αξιοποιήσουν οι δήμοι που έχουν πιστοποιημένες ιαματικές πηγές. Μέχρι τώρα έχουν αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί 60 ιαματικές πηγές στη χώρα και προχωρά η εξέταση και άλλων αιτήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιατρικός τουρισμός που αφορά καθαρά ιατρικές πράξεις, ιαματικό τουρισμό και τουρισμό ευεξίας, θα στηριχθεί ακόμη περισσότερο από το υπουργείο τουρισμού και υγείας που θα βοηθήσουν την ιδιωτική πρωτοβουλία να αναπτύξει αυτή την πολύτιμη για την οικονομία μορφή τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ ,της ΚΕΔΕ, και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Γιώργος Πατούλης, τόνισε σχετικά, ότι γίνεται συντονισμένη προσπάθεια για την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό, στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού. Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του, επεσήμανε ότι «ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς του τουρισμού υγείας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ παρουσιάζει ρυθμό αύξησης 15%-25%, με περίπου 35 εκατομμύρια διασυνοριακούς ασθενείς σε όλο τον κόσμο να ξοδεύουν κατά μέσο όρο 3.800-6.000 δολάρια ανά ιατρική επίσκεψη, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών που σχετίζονται με ιατρικές υπηρεσίες, διασυνοριακές και τοπικές μετακινήσεις, ενδονοσοκομειακή παραμονή και καταλύματα».

Στη συνέχεια, ο πρόξενος της Ελλάδας στο Λος Αντζελες , Γ. Καραχάλιος στην ομιλία του, είπε ότι είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, δίνοντας έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού. Όπως είπε, «ο ιαματικός τουρισμός δεν θα ωφελήσει μόνο γιατί θα προσφέρει θέσεις εργασίας, αλλά γιατί θα αναδείξει την εικόνα της χώρας και την αξιοπιστία της όσον αφορά την ιατρική επιστήμη και τις δυνατότητες της στην Ελλάδα».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/334306-Olotachos-pros-neo-rekor-ston-Toyrismo-me-32-ekat-episkeptes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...