Ούτε φέτος πρόκριση για Ολυμπιακό: Έχασε το εισητήριο στην παράταση

Ούτε φέτος πρόκριση για Ολυμπιακό: Έχασε το εισητήριο στην παράταση

Κατηγορία

phpanos
Παρασκευή 26/02/2016 – 10:29

Ολυμπιακός

Το όνειρο της πρόκρισης αποδείχθηκε εφιάλτης για τον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε με 1-2 στην παράταση από την Άντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αποχαιρέτησε το Γιουρόπα Λιγκ με δύο ήττες από τους Βέλγους, οι οποίοι δεν έδειξαν σε κανένα από τα δύο παιχνίδια ότι είναι καλύτερη ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα μόλις από το 29ο λεπτό σκοράροντας με πέναλτι του Φορτούνη, το οποίο πάντως είδε μόνο ο διαιτητής Άρνολντ Χάντερ καθώς χέρι του Κάρα στη φάση που προηγήθηκε δεν υπήρχε, έχασαν πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια για να τελειώσουν το ματς αλλά δεν ξανασκόραραν και το πλήρωσαν στην παράταση, με δικά τους λάθη.

Οι γηπεδούχοι έκαναν τον Ατσεαμπόνγκ να φαντάζει… Μέσι, καθώς ο βραχύσωμος και ταχύτατος παίκτης της Άντερλεχτ σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του, το πρώτο από (ακόμη ένα) λάθος του Μαζουακού που δεν πήγε στην μπάλα, δεν προσπάθησε να αποκρούσει, δεν έκανε τίποτα από τα απλώς τυπικά που πρέπει να κάνει ένας αμυντικός και το δεύτερο από σφάλμα του Ζντιέλαρ.

Μόλις στο 8ο και 9ο Ιντέγε και Φορτούνης, αντίστοιχα, βρέθηκαν απέναντι στον Προτό και πλάσαραν πάνω στον τερματοφύλακα των Βέλγων, ο οποίος στη συνέχεια της δεύτερης φάσης σταμάτησε και τον Ντουρμάζ. Τρεις κλασικές ευκαιρίες σε ένα λεπτό για τον Ολυμπιακό, περίπου όπως είχε γίνει και στο Βέλγιο με τους «οιωνούς» να δείχνουν κακοί από την αρχή.

Το παιχνίδι χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο 52ο λεπτό: Ντομίνγκες και Πουλίδο «έκρυψαν» την μπάλα, ο Τσόρι έβγαλε τον Μεξικανό απέναντι στον Προτό αλλά το πλασέ του Πουλίδο έφυγε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι και η μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 πήγε χαμένη.

Αφού οι παίκτες του Σίλβα δεν τη «σκότωσαν» σε εκείνη τη φάση, η Άντερλεχτ βγήκε μπροστά, έχασε διπλή ευκαιρία στο 63΄ με τον Ρομπέρτο να αποκρούει τα σουτ των Τζούρισιτς και Ατσεαμπόνγκ στην ίδια φάση, ενώ στο επόμενο λεπτό οι Βέλγοι είχαν δοκάρι με τον Ναχάρ, σε ένα εφιαλτικό δίλεπτο για τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν μείνει από τρεξίματα, αλλά στο 78΄ ο Προτό έκανε νέα μεγάλη απόκρουση σε βολίδα του Ντομίνγκες έξω από την περιοχή, στο 89΄ ο Ρομπέρτο κράτησε το 1-0 στο τραγικό λάθος του Ομάρ, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Προτό «έβγαλε» και το σουτ του Σεμπά.

Λίγο μετά την έναρξη της παράτασης ο Χάντερ δεν έδωσε ολοφάνερο πέναλτι στον Μποτία, τον οποίο τράβηξε και ανέτρεψε ο Κάρα μπροστά στα μάτια του (!), για να έρθουν τα γκολ του Ατσεαμπόνγκ με τον τρόπο που προαναφέρθηκε, στο 103΄ και το 111΄.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...