Ο Άρης νίκησε την ΑΕΚ σε ματς «θρίλερ»

Ο Άρης νίκησε την ΑΕΚ σε ματς «θρίλερ»

ΑΕΚ ΑΡΗΣ

Σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές ανατροπές ο Άρης επικράτησε της ΑΕΚ με σκορ 64-62, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Basket League. Μοιραίος για την “Ένωση” ο Μπάρλοου, που αστόχησε σε τρίποντο στο τέλος του αγώνα.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μπένσον με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Αθηναίου πρόσθεσε 10 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ. Από την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Γκριν, που πέτυχε 17 πόντους.

Ο αγώνας:

Γουίβερ, Φλιώνης, Αθηναίου, Τσαϊρέλης και Μόραντ από τη μια, Ξανθόπουλος, Λαρεντζάκης, Μπάρλοου, Τζέιμς και Μαυροειδής από την άλλη άρχισαν το ντέρμπι.

Η ΑΕΚ είχε σαφή πρόθεση από την αρχή να «ταΐσει» τον σέντερ της, ο οποίος σκόραρε και έφθειρε τον Μόραντ δίνοντας εξ αρχής ένα καλό προβάδισμα στην ομάδα του (2-9).

Τα μακρινά σουτ από Μπάρλοου, Λαρεντζάκη και Τζέιμς επέτρεψαν στην «Ένωση» να ξεφύγει και με εννιά (6-15), ωστόσο η ποιότητα του Μπένσον και οι αιφνιδιασμοί από τα πολλά λάθη των αντιπάλων (6 στο δεκάλεπτο) βοήθησαν τον Άρη να μένει κοντά (10-15).

Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν σχεδόν έξι λεπτά άσφαιροι, αλλά τα προσωπικά καλάθια του Λαρεντζάκη αποκατέστησαν την απόσταση (17-25) μέχρι τα χαμηλά σχήματα του Παναγιώτη Γιαννάκη να λειτουργήσουν και οι γηπεδούχοι να μειώσουν στο τρίποντο (24-27).

Η άνοδος στην απόδοση του Γκριν παρέσυρε και την ΑΕΚ που με δικό του τρίποντο έφτασε σε διψήφια διαφορά (24-34) προτού το φάουλ του Τζέιμς σε τρίποντο έδωσε το δικαίωμα στον Βον να διαμορφώσει το σκορ του ημιχρόνου (27-34). 

Η παρουσία του Αθηναίου αποδείχτηκε κομβική για τον Άρη που εκμεταλλευόμενος τα απανωτά λάθη των αντιπάλων πέρασε μπροστά ολοκληρώνοντας ένα επί μέρους 12-1 (37-35).

Η ΑΕΚ χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο για να πετύχει καλάθι, αλλά χάρη στα τρίποντα των Λαρεντζάκη και Γκριν ανέκτησε το προβάδισμα (43-46), προσωρινά όμως, καθώς το γκολ-φάουλ τρίποντο του Αθηναίου ξανάβαλε μπροστά τους γηπεδούχους.

Ο Μανωλόπουλος επέλεξε να ακολουθήσει το χαμηλό σχήμα των γηπεδούχων (56-57), αλλά ο Αθηναίου είχε τις απαντήσεις για τον Άρη που με τρίποντο του Μπελ έφτασε στο +5 (62-57) 3:14 πριν το τέλος. Ο Ξανθόπουλος αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο για την ισοφάριση και τα αρκετά λάθη των φιλοξενούμενων ξανάφεραν τον Άρη στους πέντε (64-59).

Το τρίποντο του Σάκοτα κράτησε όρθια την ΑΕΚ, που μετά το άστοχο σουτ του Αθηναίου είχε την ευκαιρία ακόμη και να κερδίσει, ωστόσο ο Μπάρλοου δεν ευστόχησε στο τρίποντο της νίκης και οι γηπεδούχοι επικράτησαν. 

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 27-34, 48-47, 64-62. 

ΑΡΗΣ: Φλιώνης 4, Τσαϊρέλης, Αθηναίου 10 (3), Μόραντ 2, Ουίβερ 9 (1), Βον 10, Πουλιανίτης, Μούρτος 2, Βασιλόπουλος 2, Πέτγουεϊ 3, Μπένσον 12, Μπελ 10.

ΑΕΚ: Τζέιμς 8 (1), Ξανθόπουλος, Λαρεντζάκης 11 (3), Μπάρλοου 11 (1), Μαυροειδής 6, Γκριν 17 (2), Σάκοτα 6 (2), Άτιτς, Σι 2, Ελόνου 1.

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/305402-O-Ares-nikese-ten-AEK-se-mats-thriler ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...