Ο Ανέστης με τα μάτια του προπονητή του: «Σήμερα κι ένα παιδάκι θα πει… Ανέστης ο ιπτάμενος»

Ο Ανέστης με τα μάτια του προπονητή του: «Σήμερα κι ένα παιδάκι θα πει… Ανέστης ο ιπτάμενος»

Ο Γιάννης Ανέστης ύψωσε… τείχος μπροστά από την εστία της ΑΕΚ και βοήθησε την ομάδα του να φύγει με 0-0 από το Μιλάνο. Η παρουσία του πέρα από αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς οφείλεται και στην ικανότητα που έχει «χτίσει» να διαχειρίζεται την πίεση και την κριτική που του ασκείται, συχνά και άδικα, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο προπονητής τερματοφυλάκων της «Ένωσης», Χρυσόστομος Μιχαηλίδης. 

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως η ΑΕΚ διαθέτει τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα. 

Αναλυτικά, ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης μίλησε για: 

-την ισοπαλία της ΑΕΚ στο Μιλάνο και το γεγονός ότι δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο: «Σίγουρα η ομάδα φέτος έχει δείξει όλα αυτά τα στοιχεία που έβγαλε και χθες στο Μιλάνο και κάποια στιγμή μπορεί να υπάρχει πτώση στην απόδοση από κόπωση, αλλά η ομάδα παρουσίασε ό,τι μέχρι τώρα σε όλα τα ματς. Η ΑΕΚ δείχνει μια ομάδα που διεκδικεί αυτό που θέλει στο γήπεδο για να το πάρει. Άλλες φορές το πετυχαίνει, άλλες όχι. Κάποιες φορές ίσως χρειάζεται να παίξεις αμυντικά, είναι θέμα διαχείρισης». 

-την εμφάνιση του Ανέστη: «Καλό είναι να μιλάμε για παίκτες όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα. Σήμερα κι ένα παιδάκι να ρωτήσεις, θα σου πει ‘ο Ανέστης ο ιπτάμενος, η τερματοφυλακάρα’. Εγώ τον ξέρω και από παλιά, είχα την τύχη να συνεργαστούμε στον Πανιώνιο. Είναι ένα παιδί ταπεινό, με πολλή όρεξη για δουλειά και είναι σημαντικό ότι διαχειρίζεται το να είναι τερματοφύλακας σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ». 

-το αν επηρεάζουν τον Ανέστη οι αρνητικές κριτικές: «Δεν μπορείς να μη δώσεις σημασία, αλλά πρέπει να βρεις τον τρόπο να διαχειριστείς την κατάσταση και να έχεις προσαρμοστεί σε αυτό που θα ζεις σε όλη σου την καριέρα. Ο Γιάννης είναι πολύ συνειδητοποιημένος σε αυτό το κομμάτι, έχει κάτω το κεφάλι και προχωρά. Όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου. Τα τεχνικά θέματα προσπαθείς να τα βελτιώσεις καθημερινά στις προπονήσεις. Το δύσκολο είναι να διαχειριστείς όσα καλά ή κακά λέγονται για σένα. Βλέπω ότι και ο Γιάννης και τα άλλα παιδιά που έχουμε στην ΑΕΚ προσπαθούν να το κάνουν, γιατί η πίεση σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι μεγάλη». 

-τα όσα λένε πως ο Ανέστης έχει πρόβλημα στις εξόδους: «Είχε πει πρόσφατα ο Γιάννης ‘εγώ αποφασίζω πότε θα βγαίνω’. Οι έξοδοι είναι ένα δύσκολο κομμάτι και πρέπει να το αναλύσεις για να δεις σε ποιες σέντρες μπορεί να βγει ένας τερματοφύλακας. Δεν νομίζω ότι υστερεί σε αυτό ο Γιάννης και το έδειξε και χθες. Είναι θέμα ψυχολογίας και δουλειάς, για να έχει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται». 

-το αν παιχνίδια με πίεση όπως το χθεσινό βοηθούν έναν τερματοφύλακα να ζεσταθεί: «Το 90% των παιχνιδιών στην ΑΕΚ θα είναι ματς χωρίς πολλές ευκαιρίες για τον αντίπαλο. Γι’ αυτό πρέπει να διαχειρίζεται αυτά τα παιχνίδια. Να είσαι έτοιμος να επέμβεις και 1-2 φορές σε ένα ματς. Αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων τερματοφυλάκων». 

-το αν έβγαλε πίκρα ο Ανέστης αναφέροντας χθες πως «οι επικριτές κάνουν τη δουλειά τους κι εγώ τη δική μου»: «Δεν νομίζω ότι είναι πίκρα. Είναι συνειδητοποιημένος και έτσι πρέπει να είναι. Θα αντιμετωπίσει κριτική από παντού σε όλη του την καριέρα, ακόμη κι όταν δεν φταίει. Μέσα από αυτό ωριμάζεις και γίνεσαι δυνατότερος, για να συνεχίσεις και να κάνεις εμφανίσεις σαν αυτή που έκανε χθες ο Γιάννης. Πίεση θα υπάρχει πάντα και το θέμα είναι πώς προσπαθούμε να βελτιώσουμε πράγματα. Ο κόσμος μπορεί να έχει πίκρα για ένα άσχημο αποτέλεσμα, μπορεί να βλέπει τον Γιάννη ή έναν άλλο παίκτη υπαίτιο για ένα άσχημο αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να βαδίσεις με αυτό στην καριέρα σου και να μάθεις να ζεις με αυτό». 

-το αν ξεχωρίζει κάποια από τις χθεσινές επεμβάσεις του Ανέστη: «Οι επεμβάσεις που έκανε χθες είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Έκανε αποκρούσεις χαμηλά, που δεν είναι εύκολες για ψηλό τερματοφύλακα, έβγαλε σέντρες μέσα σε πολλά κορμιά… Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποια επέμβαση που έκανε». 

-το πότε θα είναι έτοιμος ο Μπάρκας: «Μετά τη δεύτερη διακοπή, δηλαδή μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, θα είναι έτοιμος. 

-την κουβέντα πως η ΑΕΚ χρειάζεται μεταγραφή τερματοφύλακα: «Και ο Ανέστης, και ο Μπάρκας και ο Τσιντώτας και ο μικρός που έχουμε είναι καλοί τερματοφύλακες και έχουν μια πολύ καλή χημεία. Είναι τέσσερα παιδιά που κυνηγούν τα όνειρά τους και είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσουν την ομάδα. Νομίζω πως η ΑΕΚ διαθέτει τους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες αυτή τη στιγμή και-δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες-αλλά πιστεύω πως αυτά τα παιδιά στο μέλλον θα στελεχώνουν την Εθνική». 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/306240-O-Anestes-me-ta-matia-toy-proponete-toy-Semera-ki-ena-paidaki-tha-pei-Anestes-o-iptamenos ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...