Ο Γιώργος Μαργαρίτης τραγουδά Στέλιο Καζαντζίδη

Ο Γιώργος Μαργαρίτης τραγουδά Στέλιο Καζαντζίδη

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

“Η ζωή μου όλη…”, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης ” Δημήτρης Κιντής” τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, 9μμ.
Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερμηνεύει τα διαμάντια που σφράγισε με τη φωνή και την προσωπικότητά του ο Στέλιος Καζαντζίδης. Δημιουργίες κορυφαίων συνθετών και στιχουργών που χάραξαν με ανεξίτηλο τρόπο την πορεία του λαϊκού τραγουδιού και τις ζωές των ανθρώπων αυτού του τόπου.Ο Γιώργος Μαργαρίτης, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» πραγματοποιεί ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό βάρδο και το έργο του.Στις μέρες λίγοι καλλιτέχνες μπορούν  να ισχυριστούν πως έχουν αληθινούς δεσμούς συγγένειας με τον Στέλιο Καζαντζίδη, την ιδιοσυγκρασία του, τη στάση ζωής και τα τραγούδια που απέδωσε. Ο Γιώργος Μαργαρίτης, λαϊκός τραγουδιστής με Λ και Τ κεφαλαία και βαριά, ζυμωμένος στο σχολειό της βιοπάλης, 

μπολιάστηκε με τον τρόπο και τα πατήματα του Καζαντζίδη.

Με συνέπεια και αυστηρές επιλογές κατάφερε με τη σειρά του να δημιουργήσει στα νεότερα χρόνια τη δική του ιστορία, να γνωρίσει την αγάπη και εκτίμηση του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο, πως το 1982, μετά από μια τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ, ο Καζαντζίδης ζήτησε να γνωρίσει τον δυναμικά ανερχόμενο τότε ερμηνευτή. Κι από τότε η φιλία τους παρέμεινε ζεστή και ειλικρινής.

17 χρόνια μετά τη φυγή του βάρδου ο Μαργαρίτης έρχεται να μας παρουσιάσει, όπως πρέπει και αξίζει, όλα όσα εκείνος αντιπροσώπευσε.

Θα ακουστούν ανεπανάληπτες στιγμές που φέρουν την υπογραφή κορυφαίων μαστόρων όπως ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου, ο Χιώτης, ο Μητσάκης, ο Καλδάρας, η Παπαγιαννοπούλου, ο Δερβενιώτης, ο Μπακάλης, ο Βίρβος, ο Κολοκοτρώνης, ο Νικολόπουλος, ο Πυθαγόρας, ο Άκης Πάνου και όχι μόνο! Τραγούδια αληθινά που εκφράζουν την καθημερινότητα, τις πίκρες, τις χαρές, την ξενιτειά, την κοινωνική αδικία αλλά και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, που υμνούν τη φιλία και τον έρωτα.  Τραγούδια που ο Γιώργος Μαργαρίτης αγάπησε και υπηρέτησε με αξιώσεις στην 40χρονη καλλιτεχνική του διαδρομή.Όπως άλλωστε χαρακτηριστικά είπε ο Στέλιος Καζαντζίδης σε αυτήν την περίφημη εκπομπή που τους ένωσε: «Γιώργο, εμείς οι δύο μείναμε»

Mαζί του η Χριστιάνα Γαλιάτσου

 

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/340935-O-Giorgos-Margarites-tragoyda-Stelio-Kazantzide ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...