Ο Δ.Βίτσας στο Δίστομο:Η καλύτερη τιμή στα θύματα είναι η μνήμη και αγώνας ενάντια στον ναζισμό

kjklp«Η καλύτερη τιμή στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας είναι η διάσωση της ιστορικής μνήμης και ταυτόχρονα ο συνεχής αγώνας ενάντια στον ναζισμό και τα φαινόμενα που τον αναπαράγουν», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε δήλωσή, του με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την 72η επέτειο της εκτέλεσης 218 κατοίκων του Διστόμου από τους ναζί.

Ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι στη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αξιολόγησης των κατοχικών αρχείων, τα οποία «τεκμηριώνουν με τρόπο αδιαμφισβήτητο ότι αυτό που συντελέστηκε δεν ήταν μόνο έγκλημα πολέμου, αλλά και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

«Καθήκον μας, απέναντι στη ιστορία του τόπου και στη μνήμη όλων των θυμάτων του ναζισμού, είναι η ιστορική δικαίωση που θα σημάνει η δικαίωση των ελληνικών διεκδικήσεων για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», πρόσθεσε.

«Η δικαίωση των ελληνικών διεκδικήσεων αποσκοπεί στο να κλείσει μία πληγή και να προχωρήσουμε μπροστά. Για μία Ευρώπη του μέλλοντος, που γνωρίζει την ιστορία της και διδάσκεται από αυτήν. Γιατί, μία Ευρώπη που αγνοεί τις μελανές σελίδες της ιστορίας της, είναι καταδικασμένη, αργά ή γρήγορα, να τις ξαναζήσει», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στις εκδηλώσεις μνήμης παρέστη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

The post Ο Δ.Βίτσας στο Δίστομο:Η καλύτερη τιμή στα θύματα είναι η μνήμη και αγώνας ενάντια στον ναζισμό appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...