Ο Ερντογάν απαγόρευσε τις εκδηλώσεις ομοφυλόφιλων

Ο Ερντογάν απαγόρευσε τις εκδηλώσεις ομοφυλόφιλων

Σε νέα επίδειξη ακραίου αυταρχισμού προχώρησε ο «Σουλτάνος» Ταγίπ Ερντογάν που έθεσε εκτός νόμου στην Τουρκία  τις δημόσιες προβολές ταινιών, εκθέσεων και ό,τι άλλο σχετίζεται με ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους ή διεμφυλικούς (τρανς).

Το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας ανακοίνωσε την απαγόρευση τέτοιου είδους εκδηλώσεων στην τουρκική πρωτεύουσα, επικαλούμενο ευαισθησίες της κοινής γνώμης.

«Από τις 18 Νοεμβρίου 2017, μεριμνώντας για τη δημόσια ευαισθησία της κοινότητάς μας, οποιαδήποτε γεγονότα όπως ΛΟΑΤ… κινηματογράφος, θέατρο, δημόσιες συζητήσεις, συνεντεύξεις, εκθέσεις απαγορεύονται μέχρι νεωτέρας στην επαρχία μας προκειμένου να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια», αναφέρεται στην επίμαχη ανακοίνωση που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η απόφαση αυτή εντείνει τις ανησυχίες των ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και των δυτικών συμμάχων της Τουρκίας για την πολιτική της στον τομέα των πολιτικών ελευθεριών.

Την περασμένη Τετάρτη, οι αρχές της Άγκυρας απαγόρευσαν ένα γερμανικό φεστιβάλ ομοφυλόφιλου κινηματογράφου, μία μέρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξή του, επικαλούμενες λόγους δημόσιας ασφάλειας και τρομοκρατικούς κινδύνους.

Η παρέλαση των ομοφυλόφιλων έχει απαγορευθεί στην Κωνσταντινούπολη τα τελευταία δύο χρόνια. Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες, στην Τουρκία η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται έγκλημα στην αλλά υπάρχει εκτεταμένη εχθρότητα απέναντί της.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/310332-O-Erntogan-apagoreyse-tis-ekdeloseis-omophylophilon ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...