Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την ομιλία του Πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την ομιλία του Πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ο κ. Τσίπρας σήμερα έδωσε ένα ρεσιτάλ εικονικής πραγματικότητας. Δήθεν έξοδος από την κρίση και με δήθεν περισσότερους βαθμούς ελευθερίας, την ώρα που έχει δεσμεύσει την χώρα για όλα τα επόμενα χρόνια. Ανακοίνωσε δε για πολλοστή φορά την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, τώρα τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης. Μας είπε ότι θα διαπραγματευτεί και για το χρέος, για το οποίο μας έλεγε ότι είχε εξασφαλίσει την αναδιάρθρωσή του. Για την ολοκλήρωση δε της τέταρτης αξιολόγησης, πράγματι αυτή πρέπει να γίνει εγκαίρως, με αποτελεσματική διαπραγμάτευση όμως και όχι με νέα παράδοση άνευ όρων.

Στα εθνικά θέματα ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να επιζητά συνεννόηση με πολιτικές δυνάμεις και ότι θα ήταν μέγα λάθος αν δεν αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα με ηρεμία, ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Πέραν του προφανούς στόχου της ΝΔ που πράγματι στο Μακεδονικό έχει επιδείξει ανευθυνότητα, μάλλον πρόκειται περί αυτοκριτικής για τους ΑΝΕΛ και για το Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου. Αλλιώς δεν εξηγείται. Και η προπαγάνδα έχει τα όριά της.

Όσον αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Τσίπρας εκτεθειμένος από τα προφανή επικοινωνιακά του παιχνίδια μίας δήθεν διαβούλευσης που ξεκίνησε το 2016 και με νέες απαράδεκτες αναφορές για τεχνητές διακρίσεις παλαιού και νέου πολιτικού συστήματος, αποδέχεται πλέον την πρότασή μας να γίνει συζήτηση εντός της Βουλής, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει και το Κίνημα Αλλαγής σταθερά και με αποφασιστικότητα προωθεί στο πλαίσιο της απαραίτητης  εθνικής συνεννόησης. Για να μην περάσουν άλλα πέντε χρόνια για να αλλάξουν οι προς αναθεώρηση διατάξεις. Από την άλλη, σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε την πρότασή του, που απηύθυνε και στο ΣΥΡΙΖΑ, για μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή. Οι πρακτικές συνέπειες της σημερινής πρότασης του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η ΝΔ δεν αποκλείει α) να διαβουλευτεί και με το ΣΥΡΙΖΑ άμεσα, β) να είναι αναθεωρητέα η παρούσα Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης είτε βρίσκεται σε σύγχυση είτε επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την ορθότητα της πρότασης του Κινήματος Αλλαγής για το ότι οι απαντήσεις για την αναθεώρηση πρέπει να δοθούν άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η σύγχυση της ΝΔ είναι αποτέλεσμα στείρας και άγονης αντιπολίτευσης, αντίθετα με το Κίνημα Αλλαγής που με την εποικοδομητική και προγραμματική αντιπολίτευση καθορίζει πλέον την πολιτική ατζέντα.

Τσίπρας και Μητσοτάκης για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/327446-O-THanases-THeocharopoylos-gia-ten-omilia-toy-Prothypoyrgo-sto-Ypoyrgiko-Symboylio ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...