Ο Κίσινγκερ προτείνει στην Ουάσιγκτον συμμαχία με τη Μόσχα

Ο Κίσινγκερ προτείνει στην Ουάσιγκτον συμμαχία με τη Μόσχα

Αν ανατρέξει κανείς στο ιστορικό παρελθόν των ΗΠΑ, σε όλες τις περιόδους στις οποίες υπήρχαν αυτοί οι ονοµαζόµενοι σοφοί σύµβουλοι, στρατηγικοί αναλυτές, διανοούµενοι, ουδείς δεν τολµούσε µέσω των ΜΜΕ να ορθώσει λόγο εναντίον τους. Ήταν κάτι “ιερό”, “ανέγγιχτο”, ανεξάρτητα αν αυτοί οι σύµβουλοι τάσσονταν υπέρ ή κατά τη εκάστοτε αµερικανικής κυβέρνησης. Και όµως και αυτό το “άβατο” επί της προεδρίας Τραµπ, κατέπεσε. Όχι από τον ίδιο. Αντιθέτως. Εξαιτίας του γεγονότος, ότι ο εν λόγω στρατηγικός αναλυτής συµβούλευε τον Ντόναλτ Τραµπ να συµµαχήσει µε την Μόσχα κατά της Κίνας!

Πρόκειται για τον αποκαλούµενο πατριάρχη της αµερικανικής εξωτερικής πολιτικής, στρατηγικό αναλυτή και διανοούµενο Χένρι Κίσσινγκερ, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ κατηγορούµενος για εγκληµατική ενέργεια κατά της αµερικανικής πολιτικής, καθώς όπως αναφέρουν τα αµερικανικά ΜΜΕ πρωτοστάτησε στη συνωµοσία Κρεµλίνου – Ντόναλντ Τραµπ! Σύµφωνα µε το πρακτορείο Bloomberg το οποίο δηµοσίευσε µια σκανδαλώδη έρευνα ο Κίσινγκερ ήταν στην “γκρίζα ζώνη”, στον κύκλο των πολιτικών των ΗΠΑ, συµµετέχοντες στη ρωσική συνωµοσία. Πρόκειται για τους: Ντόναλτ Τραµπ, Τζάρετ Κουσνέρ (γαµπρός του Αµερικανού προέδρου), ο πρέσβης της Ρωσίας Σεργκέι Κισέλιακ, ακόµη και η Μαρία Μπούτινα, η οποία συνελήφθη στις ΗΠΑ. Το ακόµη πιο σοβαρό, είναι ότι µετά τη δηµοσιοποίηση τη έρευνας, για την υπόθεση και µάλιστα για την ανάµειξη Κίσινγκερ, ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο ειδικός εισαγγελέας Ρόµπερτ Μίλλερ. Τι σηµαίνει αυτό; Ότι όλα είναι ανοιχτά να συµβούν πλέον στις ΗΠΑ! Ορισµένοι µάλιστα αναλυτές κάνουν λόγο και για ενδεχόµενο εµφυλιοπολεµικού κλίµατος!

Η υπόθεση είναι αρκούντως σοβαρή, για να την προσπερνάµε επιδερµικά. Το σκληρό µπλοκ των Δηµοκρατικών και οι πάτρωνές των, µετέρχονται πλέον όλων των µέσων, προκειµένου να συντοµεύσουν την προεδρία Τραµπ. Ο γνωστός ανά την υφήλιο Αµερικανός διπλωµάτης, πρώην υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, έχει κατ’ επανάληψη συναντηθεί µε τον Ντόναλντ Τραµπ και τον έχει συµβουλέψει να συνεργαστεί µε τη Ρωσία για την αντιµετώπιση της συνεχώς αυξανόµενης δύναµης της Κίνας. Θεωρεί ότι πρέπει να χρησιµοποιηθεί η ίδια στρατηγική που εφαρµόστηκε στη δεκαετία του 1970 για να αντιµετωπίσει την ΕΣΣΔ, όπως το έπραξε µε επιτυχία. Ωστόσο, το ερώτηµα ήταν αν ήταν δυνατό να το επαναλάβει και σήµερα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος δηµιούργησε και διηύθυνε το “πρότζεκτ” της γνωστής τακτικής του περιορισµού της Σοβιετικής Ένωσης, ενηµέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία, σύµφωνα µε το Daily Bist. Όπως αναφέρουν πηγές στο περιοδικό, ο Κίσινγκερ συναντήθηκε µε τον Τραµπ αρκετές φορές για να του αναλύσει την ιδέα του. Από την εποχή της προεκλογικής εκστρατείας το 2016, τουλάχιστον τρεις φορές έχουν συζητήσει. Συναντήθηκε επίσης και µε τον γαµπρό του προέδρου Τζάρετ Κουσνέρ, ο οποίος είναι σύµβουλος στον Λευκό Οίκο σε θέµατα εξωτερικής πολιτικής. Ο κοινός τόπος των συναντήσεων ήταν, σύµφωνα πάντα µε τις πηγές του περιοδικού, η αναζήτηση των δυνατοτήτων της επαναπροσέγγισης µε τη Ρωσία και άλλων χωρών για τον περιορισµό της Κίνας.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016, όχι µόνο ο Κίσινγκερ, αλλά πολλά στελέχη από το περιβάλλον Τραµπ, έλεγαν ότι θα πρέπει οι ΗΠΑ να συνάψουν σχέσεις µε τη Ρωσία, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, τις χώρες της Μέσης Ανατολής, «οι οποίες θα ήταν αντίβαρο στις απειλές της Κίνας».

Ωστόσο, σύµφωνα µε Ρώσους αναλυτές, “Αυτό το µεγαλύτερο επίτευγµα του Κίσινγκερ σε όλη την ιστορική, πολιτική και επιστηµονική διαδροµή, σήµερα υπό νέες συνθήκες είναι δύσκολο να επιτευχθεί ξανά”. Όλα αυτά, αποτέλεσαν σηµείο αναφοράς για τα αµερικανικά ΜΜΕ που στοχοποίησαν τον ίδιο τον Κίσινγκερ. Μην ξεχνάµε επίσης, ότι ο ίδιος είχε υποστηρίξει τη συνάντηση των δύο προέδρων στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι. 

Απόστολος Ρόσσιος

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/340247-O-Kisingker-proteinei-sten-Oyasigkton-symmachia-me-te-Moscha ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...