Ο Κλάους έκανε του… κεφαλιού του και ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλο διπλό στο Λίμπερετς

Όταν αυτός είναι καλά, τότε και ο ΠΑΟΚ είναι καλά. Όταν στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ο Δικέφαλος κερδίζει. 

Ο Κλάους Αθανασιάδης έδειξε στο Λίμπερετς γιατί στην Τούμπα τον θεωρούν… killer. Ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων» πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-1 επί της Σλόβαν, στην δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ με πρωτεργάτη τον Αθανασιάδη ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι και πλέον η ελληνική ομάδα έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το παιχνίδι άρχισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός, καθώς οι Τσέχοι πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν αμυντική αδράνεια του Δικεφάλου (κι ενώ ο Τζαβέλλας ήταν στο έδαφος τραυματίας) και σκόραραν.

Με δεδομένο ότι οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς έδειχναν… παγωμένοι, η Σλόβαν έφθασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Ροντρίγκες «κέρδισε» το πέναλτι και ο Αθανασιάδης έφερε το ματς στα ίσια.

Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έγινε ένα ισορροπήμενο παιχνίδι, με την μπάλα… πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να δημιουργούν κάποιες ευκαιρίες. Ωστόσο το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα του Ούγγρου διαιτητή.

Οι Τσέχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και η αλήθεια είναι πως περίπου μέχρι το 65’ πλησίασαν τα καρέ του Γλύκου και μάλιστα κάποιες φορές επικίνδυνα. Από το 70’ κι έπειτα, το ματς επέστρεψε στον γνώριμο ρυθμό του… πάνω-κάτω. Καλές στιγμές εκατέρωθεν, με τους γηπεδούχους μάλιστα να φτάνουν μία ανάσα από το γκολ, αλλά στο 76’ είχαν δοκάρι.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το 1-1 θα έμενε μέχρι το τέλος, τότε μίλησε ο Αθανασιάδης ή αν προτιμάτε το… κεφάλι του. Σηκώθηκε πιο ψηλά από δύο αμυντικούς της Σλόβαν και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ του Δικεφάλου.

Στο 89΄ο Χόροβκα, πρόλαβε τους Κρέσπο και Μάτος, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στις καθυστερήσεις, ο Γκάρι Ροντρίγκες βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση, είχε την κενή εστία στο… έλεος του, καθώς ο Ντουμπράβκα είχε προωθηθεί στο κόρνερ των Τσέχων, αλλά κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. 

Έτσι, το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ παρέμεινε μέχρι τέλους και η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση!

Σλόβαν Λίμπερετς (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Τσούφαλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ, Χόβορκα, Κομλιτσένκο, Βουχ, Μπαρτλ, Μπαρτοσάκ, Λάτκα

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης

Η 2η αγωνιστική του 10ου όμιλου:

Φιορεντίνα – Καραμπάγκ 5-1 (39′ και 45’+2 Μπαμπακάρ, 43′ Κάλινιτς, 63′ και 78′ Σάρατε / 92′ Εντλόβου)
Σλόβαν Λίμπερετς – ΠΑΟΚ 1-2 (1′ Κομλιτσένκο / 10′ πέν. και 82′ Αθανασιάδης)
 
Η βαθμολογία
 
1. Φιορεντίνα 4 (5-1)
2. ΠΑΟΚ 4 (2-1)
3. Σλόβαν Λίμπερετς 1 (3-4)
4. Καραμπάγκ 1 (3-7)
 
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (20/10)
Καραμπάγκ – ΠΑΟΚ (18:00)
Σλόβαν Λίμπερετς – Φιορεντίνα (20:00)

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...