Ο Μ.Χάρος για τη διαδικασία εκλογής συμπαραστάτη του πολίτη

Στη πρόσφατη διαδικασία για την εκλογή συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, έθεσα υποψηφιότητα, αντλώντας το δικαίωμα από την μακρόχρονη ανιδιοτελή συμπαράσταση μου, για σειρά ετών, στους συνδημότες μου, δίνοντας μάχες για τα συμφέροντά τους είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι επιτηδευματίες, είτε είναι άνεργοι, από τη θέση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Είναι γνωστές οι δράσεις του φορέα μας στο κοινωνικό πεδίο, με το κοινωνικό φροντιστήριο, τα κοινωνικά παζάρια, την προώθηση των τοπικών προϊόντων, τα προγράμματα για εργαζόμενους και ανέργους, με δράσεις για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας κλπ. Στο πεδίο αναβάθμισης και την ελκυστικότητα σε επενδύσεις για την περιοχή, με δράσεις για το πολεοδομικό, υποδομές του κράτους, παραμονή ΤΕΙ , Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ κλπ. Στο πεδίο της διακυβέρνησης με σειρά προτάσεων και διαμεσολαβήσεων σε επίπεδο υπουργείων και άλλων κρατικών υπηρεσιών.
Θεώρησα λοιπόν υποχρέωση μου να διεκδικήσω αυτή τη θέση από την οποία θα μπορούσα να συμβάλλω στη επίλυση προβλημάτων που γνωρίζω αρκετά καλά αφού καθημερινά ασχολούμαι με αυτά.
Θέλω να ευχαριστήσω εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους, μάλλον τίμησαν την ενεργή καθημερινή παρουσία μου σ΄ ένα τέτοιο ρόλο, και γι’ αυτό τους ευχαριστώ από την καρδιά μου.
Εκφράζω την λύπη μου που η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής υπονόμευσε την διαδικασία ώστε να μην μπορούν να βρουν μια κοινή συνισταμένη οι παρατάξεις για να εκλέξουν συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης. Οι αγκυλώσεις συντηρητικών παλαιοκομματικών αντιλήψεων, πελατειακών σχέσεων, μεταφορά ελαττωματικών συμπεριφορών της κεντρικής πολιτικής εξουσίας θόλωσαν γι άλλη μια φορά το στόχο, που λογικά θα ήταν η εκλογή συμπαραστάτη, με βάση τη δέσμευση και του επικεφαλής της πλειοψηφίας προεκλογικά (προεκλογικό φυλλάδιο συνδυασμού), και δεν τον πέτυχαν. Αν δεν πέτυχαν στη συμφωνία για το πρόσωπο του συμπαραστάτη αναρωτιόμαστε πως θα συμφωνήσουν σε άλλα ακόμα πιο κρίσιμα ζητήματα.
Τέτοιες συμπεριφορές αποτυπώνουν την αδυναμία της εξουσίας να αναμετρηθεί με τις ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής και της κοινωνίας, και δηλώνει την αδυναμία της να ενσωματώσει στη λογική της θεσμούς που διευρύνουν τη δημοκρατία. Ανάλογες πολιτικές συμπεριφορές στο παρελθόν καταδικάστηκαν κατηγορηματικά από τους πολίτες. Φυσικά ίσως είναι ίδιο των ημερών να καταγράφεται μεγάλη έλλειψη συμφωνίας ανάμεσα στους πολιτικούς σχηματισμούς εξουσίας και του λαού. Για παράδειγμα ο λαός αποδέχεται τον πρωθυπουργό σε ποσοστό 80% ενώ το ποσοστό της κυβέρνησης δεν υπερβαίνει το 40%, δηλαδή οι υπόλοιποι σχηματισμοί ποιο λαό αντιπροσωπεύουν; Τα συμπεράσματα ας προβληματίσουν όλους.
Υπάρχει τρόπος, και αξίζει για την αξιοπιστία και μόνο, η δημοτική αρχή να ενεργοποιήσει ξανά τη διαδικασία και να εκλέξει συμπαραστάτη του δημότη. Ως πρόεδρος του φορέα θα πάρω πρωτοβουλίες άμεσα με τους φορείς της πόλης για να δημιουργήσουμε όργανο με τις αρμοδιότητες του συμπαραστάτη προκειμένου οι πολίτες της περιοχής μας να μη στερηθούν τις υπηρεσίες του θεσμού επειδή κάποιοι έτσι το έχουν επιλέξει.
ΧΑΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Κ.Ν.Δ.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ & ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...