Ο Νίκος Κοτζιάς στο «KONTRA»: Σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα

Ο Νίκος Κοτζιάς στο «KONTRA»: Σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «kontra» και στον Γιώργο Μελιγγώνη μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά η κυβέρνηση είναι σταθερά υπέρ τη λύσης, «διότι πιστεύουμε ότι αυτή η λύση συμφέρει και την Ελλάδα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι όλη η περιοχή πρέπει να συμπαρασυρθεί σε ανάπτυξη, τώρα που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση.

Μιλώντας στο «Kontra» ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι «ήρθε η ώρα η ελληνική διπλωματία να αποφασίσει ποιο είναι το όφελος για την χώρα», ενώ μίλησε για αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

«Γιατί να συμφωνήσει μαζί μας και η άλλη πλευρά αν δεν πάρει και εκείνη τα δικά της κέρδη;», υπογράμμισε, ενώ ανέφερε ότι στο τραπέζι παραμένουν μόνο τρία ονόματα και ότι η ο Ζάεφ έχει ήδη κάνει την επιλογή του.

Από την πλευρά της ΠΓΔΜ, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Ζάεφ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι στη σημερινή επικοινωνία συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις.

Σχετικά με τα τρία ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι- Άνω, Βόρεια και Νέα Μακεδονία- ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στην αυριανή επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών, αν αύριο ολοκληρωθεί η συζήτηση, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς ο κ. Ζάεφ θα έχει επιλέξει ποιό από αυτά θέλει.

Παράλληλα επέκρινε τη ΝΔ ζητώντας να πει ποια ονόματα διαπραγματεύτηκαν οι κυβερνήσεις της και ποιό θέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξέφρασε δε την άποψη ότι δεν απαντά η ΝΔ στο ερώτημα είτε γιατί ντρέπονται, είτε γιατί δεν ξέρουν τι διαπραγματεύθηκαν, είτε γιατί δεν ξέρουν από διπλωματία.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/334392-O-Nikos-Kotzias-sto-KONTRA-Semera-kaname-ena-apophasistiko-bema ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...