Ο Ν. Παππάς στη ΔΕΘ: Η συνεργασία στα Βαλκάνια πρέπει να πυκνώσει

Ο Ν. Παππάς στη ΔΕΘ: Η συνεργασία στα Βαλκάνια πρέπει να πυκνώσει

Με συναδέλφους του, υπουργούς και υφυπουργούς από τα Βαλκάνια, συναντήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Να κάνουμε την περιοχή μας, περιοχή συνεργασίας και συνανάπτυξης είπε ο κ. Παππάς στη διάρκεια γεύματος εργασίας, μαζί τους, το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

“Μπαίνουμε σε μια εποχή, που μπορούμε να εργαστούμε από κοινού για καλύτερες προσδοκίες για τις οικονομίες μας και τις κοινωνίες μας” πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από ελληνικής πλευράς και ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Ο κ. Παππάς, σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη, υπογράμμισε ότι “υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες συνανάπτυξης και ευημερίας, σε όλη την περιοχή, οι οποίες περνούν μέσα και από τη γρήγορη ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών” και πρόσθεσε ότι “η συνεργασία μπορεί και πρέπει να πυκνώσει”.

“Είχαμε μια πάρα πολύ χρήσιμη συνάντηση – συζήτηση με συναδέλφους υπουργούς από τα Βαλκάνια, μια πολύ παραγωγική κουβέντα, η οποία ανέδειξε το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες συνανάπτυξης και ευημερίας, σε όλη την περιοχή, οι οποίες περνούν μέσα από τη γρήγορη ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών” τόνισε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

“Η συνεργασία μπορεί και πρέπει να πυκνώσει και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι νομίζω, η καλύτερη ευκαιρία και δυνατότητα για να οικοδομηθούν και να εμβαθύνουν οι σχέσεις μας με τους βόρειους γείτονές μας. Η Ελλάδα δεν έχει τίποτε να ζηλέψει και τίποτε να φοβηθεί. Μπορεί και πρέπει στα Βαλκάνια να παίξει το ρόλο της πρωτοπόρας, θα σας έλεγα, δύναμης, η οποία θα διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τις χώρες και τους λαούς της περιοχής”.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/341876-O-N-Pappas-ste-DETH-E-synergasia-sta-Balkania-prepei-na-pyknosei ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...