Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 2,9 δις ευρώ με μειωμένο επιτόκιο!

Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 2,9 δις ευρώ με μειωμένο επιτόκιο!

Καλό μήνυμα από τις αγορές για την Ελλάδα!

Θετικό μήνυμα για την επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ελληνική Οικονομία, αποτελεί η σημερινή άντληση σχεδόν 3 δις ευρώ, με σημαντικά μειωμένο επιτόκιο.

Το  Ελληνικό Δημόσιο άντλησε το συνολικό ποσό των 2,925 δις ευρώ από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας. Ο δανεισμός με έντοκα, από μόνος το δεν είναι σημαντική εξέλιξη, καθώς γίνεται συχνά. Από την άλλη πλευρά σημαντική εξέλιξη, είναι ότι ο ΟΔΔΗΧ, κατάφερε να δανειστεί, με σημαντικά μειωμένο επιτόκιο, κάτι που αντανακλά την πρόοδο που βλέπουν οι επενδυτές στην ελληνική Οικονομία, σε επίπεδο σταθερότητας.

Συγκεκριμένα, από τα 3μηνα έντοκα αντλήθηκαν 1,3 δις ευρώ, με επιτόκιο μειωμένο στο 1,75% από 1,80% στην προηγούμενη δημοπρασία, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,72 φορές.

Παράλληλα, από την έκδοση των 6μηνων εντόκων αντλήθηκαν 1,625 δις ευρώ, με επιτόκιο μειωμένο στο 1,95%. Η μείωση ήταν σημαντική από το 2,30% της προηγούμενης δημοπρασίας, ενώ η έκδοση υπερκαλύθηκε κατά 2,03 φορές.

Η μείωση των επιτοκίων, αποτελεί σημαντικό δείκτη της διάθεσης των επενδυτών, καθώς στο βασικό πλάνο κυβέρνησης και θεσμών για την έξοδο από το μνημόνιο, περιλαμβάνεται η επιστροφή στις αγορές άλλες 2-3 φορές πριν τον Αύγουστο του 2018. Από την επιτυχία των νέων εκδόσεων, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η δημιουργία του «μαξιλαριού ασφαλείας», που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του κράτους το 2019 (περίπου 19 δις ευρώ).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/312669-O-ODDECH-antlese-2-9-dis-eyro-me-meiomeno-epitokio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...