Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα μετά από 11 ματς

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα μετά από 11 ματς

Η «ανομβρία» του Παναθηναϊκού εκτός έδρας σταμάτησε απόψε στο AEL FC Arena.

Αφού πέρασαν περίπου 9 μήνες από την τελευταία φορά που οι «πράσινοι» πανηγύρισαν μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης» (σ.σ. τον περασμένο Μάιο είχαν νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο φινάλε των play off) και 11 ματς στην τρέχουσα σεζόν, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «έσπασε την κατάρα» που την κυνηγούσε στη Λάρισα με το 1-0 επί της ΑΕΛ.

Παίζοντας εξαιρετικά στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει σχετικά γρήγορα, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να «κλειδώσει» νωρίτερα το «τρίποντο», ωστόσο, στο διάστημα που δέχτηκε την πίεση από τους γηπεδούχους στην επανάληψη δεν τους επέτρεψε να τον απειλήσουν ουσιαστικά.

Το γκολ που έκρινε το ματς, με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 22ης αγωνιστικής, ήρθε για το «τριφύλλι» σε μια εκπληκτική επίθεση που βγήκε στο 19΄. Ο Τζανδάρης έβγαλε τη σέντρα κι ο Δώνης με κεφαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Λουντ, με τον Φινλανδό να πλασάρει και να γράφει το 1-0.

Με την ψυχολογία στα ύψη οι φιλοξενούμενοι 4 λεπτά αργότερα έφτσαν κοντά και στο δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Δώνη από τη μικρή περιοχή βρήκε στο σώμα στο Ζίζιτς και δεν κατέληξε στα δίχτυα, στην τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν κακός. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή ευκαιρία με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει βασανιστικά.

Η ΑΕΛ δεν έβρισκε διαδρόμους μπροστά στην εστία του Βλαχοδήμου, ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι ήταν ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα. Εως το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη του εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/322146-O-Panathenaikos-pere-to-proto-toy-diplo-sto-protathlema-meta-apo-11-mats ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...