Ο Σαΐφ Καντάφι είναι υπό κράτηση αλλά… ζει ελεύθερος!

Ο Σαΐφ Καντάφι είναι υπό κράτηση αλλά… ζει ελεύθερος!

Κατηγορία

n.anastasiou
Δευτέρα 18/04/2016 – 15:33

Σαίφ Καντάφι

Παρόλο που ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, ένας από τους γιους του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, καταδικάστηκε ερήμην του από δικαστήριο της χώρας, για εγκλήματα πολέμου που σχετίζονται με την εξέγερση του 2011, ο 44χρονος πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του καθεστώτος απολαμβάνει την ιδιότυπη ελευθερία του.

Ο Σαΐφ Καντάφι παραμένει υπό κράτηση από ομάδα ενόπλων στην πόλη Ζιντάν της Λιβύης, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να έχει παντρευτεί, να έχει αποκτήσει ένα παιδί, να ζωγραφίζει, να ζει σε μία ευρύχωρη κατοικία και να κάνει ακόμα και μπίζνες.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ιταλικής εφημερίδας Corriere della sera, Φραντσέσκο Μπατιστίνι, ο 44χρονος δεν βρίσκεται σε κελί, αλλά «κυκλοφορεί ελεύθερος, έχει ένα άνετο σπίτι, μία νέα σύζυγο και μία κόρη τριών ετών».

Ο ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας συνομίλησε με μέλη της ομάδας ενόπλων, αλλά και ντόπιους που γνωρίζουν τις συνθήκες «κράτησης» του γιου του Μουαμάρ Καντάφι.

«Τις προάλλες συνομιλούσα με τον Σαΐφ. Τον γιο του Καντάφι. Το να είναι κανείς φυλακισμένος, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει ζωή. Ο Σαΐφ είναι ένας άνδρας που τον σέβονται πολύ, εδώ του συμπεριφερόμαστε σύμφωνα με τη Συνθήκη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», λέει μία πηγή στον Ιταλό δημοσιογράφο.

Ο 44χρονος, τον οποίο ο πατέρας του αποκαλούσε «σπαθί του Ισλάμ», κατά καιρούς βυθίζεται στην κατάθλιψη, «καθώς σκέφτεται τη ζωή που έκανε όσο βρισκόταν στο Λονδίνο, τις επισκέψεις στο Μπάκιγχαμ, τις γιορτές με τον Τόνι Μπλερ, τον Αλβέρτο του Μονακό, τα σαββατοκύριακα στο Μιλάνο με τις Βραζιλιάνες καλλονές…».

Παρότι έχει αφήσει πίσω του τη χλιδή, κανείς δε μπορεί να πει ότι η ζωή του είναι άσχημη, παρά την καταδίκη σε θάνατο που εκκρεμή από το δικαστήριο της Τρίπολης.

Εξάλλου, ο Σαϊφ, απολαμβάνει τη ζωή του πληρώνοντας ακριβά, μέχρι και πολλά εκατομμύρια το χρόνο, για την προστασία του, ενώ ζωγραφίζει, παρακολουθεί την τηλεόραση και δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά, χωρίς ωστόσο το δημοσίευμα να διευκρινίζει σε ποιον ακριβώς τομέα.

Όλα αυτά, ενώ στην Τρίπολη, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ένοπλης συμμαχίας «Η Αυγή της Λιβύης», ξεσπούν βίαιες συγκρούσεις με την κρίση να μαστίζει τη χώρα τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια.
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...