«Ο Συλλέκτης» στο θέατρο «Πόλη»

«Ο Συλλέκτης» στο θέατρο «Πόλη»

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

Το συναρπαστικό θρίλερ «Ο Συλλέκτης» παρουσιάζεται από την 1η Νοεμβρίου στο θέατρο «Πόλη». Ο «Συλλέκτης» είναι το πρώτο μυθιστόρημα του John Fowles, το οποίο τον καθιέρωσε ως έναν απ’ τους κορυφαίους σύγχρονους πεζογράφους σε παγκόσμια κλίμακα. Η ένταση του κειμένου του και το σασπένς της ιστορίας, που αφηγείται, κατατάσσουν το βιβλίο, που έγινε αργότερα ταινία και θεατρικό έργο, στα πιο σημαντικά θρίλερ της μεταπολεμικής λογοτεχνίας. 

Πρωταγωνιστής του έργου είναι ένας νέος, ταλαντούχος και φιλόδοξος άνδρας, ταπεινής καταγωγής, που μεγάλωσε με την θεία και την ανάπηρη κόρη της, που όμως δεν κατάφερε ουσιαστικά να ενταχθεί ποτέ στην κοινωνία. Όταν κερδίζει το «ΠΡΟΠΟ», αποκτά πλούτη και πλέον η μόνη του ενασχόληση και διέξοδος στην ζωή του είναι η συλλογή πεταλούδων και η Μιράντα, μια νεαρή φοιτήτρια που γίνεται το αντικείμενο του πόθου του. Με τα χρήματα που κέρδισε, αγόρασε ένα απομονωμένο σπίτι στο οποίο διαμόρφωσε το υπόγειο σε κλουβί για τη νεαρή κοπέλα που απήγαγε για να την προσθέσει ως άλλη μια πεταλούδα στη συλλογή του. Η εξέλιξη είναι δραματική…

Syllekths

Η διασκευή για το θέατρο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία όπου κι αν ανέβηκε όλα αυτά τα χρόνια. Στην Ελλάδα, το έργο ανεβαίνει ξανά, μετά από αρκετά χρόνια, σε μετάφραση Μαριλένας Παναγιωτοπούλου και σκηνοθεσία Χρήστου Καρασαββίδη, στο θέατρο ΠΟΛΗ, με πρωταγωνιστές τον Στέλιο Αναστασιάδη και την Πολυξένη Μυλωνά. Πρόκειται για μια σύγχρονη ματιά στο κλασικό αυτό έργο, που χωρίς να διαφοροποιεί τους αρχικούς χαρακτήρες, τους δίνει μια σημερινή διάσταση. 

Syllekths

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 και οι παραστάσεις θα είναι κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο θέατρο ΠΟΛΗ.

Syllekths

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι: 

Διασκευή: Mark Healey

Μετάφραση: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

Σκηνοθεσία, φωτισμοί, μουσική επιμέλεια: Χρήστος Καρασαββίδης

Σκηνογράφος: Ηλέκτρα Σταμπούλου

Ενδυματολόγος: Βασιλική Σύρμα

Βοηθοί σκηνοθέτη: Φένια Προβελέγγιου, Giovanni Greco

Φωτογράφιση: Αλεξάνδρα Μασμανίδη

Social media: Σοφία Κοζανίδου

Παραγωγή: Red Moonlight Productions

Μέρες & ώρες : Τετάρτη & Πέμπτη 20:30

Τιμές εισιτηρίων :Κανονικό 10€, προπώληση 8€

προσφορά με το Viva έως 23 Οκτωβρίου στα 6€

 

 

Θέατρο ΠΟΛΗ: &  87, Πλατεία Βικτωρίας. 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/306614-O-Syllektes-sto-theatro-Pole ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...