Ο Τσίπρας ετοιμάζει μίνι ανασχηματισμό

Ο Τσίπρας ετοιμάζει μίνι ανασχηματισμό

Σε στοχευμένες -διορθωτικές- κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα ετοιμάζεται να προχωρήσει –μέσα στις επόμενες ώρες- ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε «κόκκινος συναγερμός» έπειτα από την αποκάλυψη ότι η Ρ. Αντωνοπούλου έκανε χρήση χορήγησης του επιδόματος ενοικίου. Και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν η ίδια προχώρησε αρχικώς σε…εξηγήσεις χωρίς να παραιτηθεί. Το αποτέλεσμα – και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις που είχε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με συνεργάτες του- ήταν να την παραιτήσει. Η πολιτική πίεση , άλλωστε, που ασκήθηκε στο Μαξίμου έπειτα από τα συντονισμένα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν ασφυκτική.Σ’ αυτή την ατμόσφαιρά, οι εισηγήσεις που δέχτηκε ο κ. Τσίπρας από τους συνεργάτες του είναι ότι αδιαμφισβήτητα η λύση του ανασχηματισμού θα λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης. Έτσι, ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα στην Τρίπολη, όπου και θα μετέχει στις εργασίες του Αναπτυξιακού και Περιφερειακού Συνεδρίου. Και με την επιστροφή του στην Αθήνα, ο χρόνος θα αρχίσει να κυλάει αντίστροφα.

Χαρτοφυλάκια στο «κόκκινο»

Εδώ και καιρό υπάρχουν υπουργοί που βρίσκονται στο…κόκκινο. Έτσι, με ενδιαφέρον αναμένεται τι θα γίνει με τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος είναι γνωστό ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Πλην όμως έχει δεχτεί ουκ ολίγες φορές σκληρή κριτική από το κόμμα. Για τη θέση του κ. Μουζάλα πάντως ακούγεται έντονα ο νυν αναπληρωτής υπουργός άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται να φανεί και ποια θα είναι η τύχη της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, αλλά και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή που βρέθηκε στο στόχαστρο κυρίως για τους χειρισμούς στο Αγία ΖώνηΙΙ και όχι μόνο. Όσο για τις θέσεις που έχουν χηρέψει, ήτοι αυτές του υφυπουργού Παιδείας (μετά την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι) και του υφυπουργού υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη (ο οποίος είχε παραιτηθεί έπειτα από τη δήλωση ότι ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στους αγρότες), τα καθήκοντά τους εκτελούν οι κκ Γαβρόγλου και Αχτσιόγλου αντίστοιχα. Και ουδείς γνωρίζει αν θα υπάρξουν νέοι αναπληρωτές ή υπουργοί. Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο χαρτοφυλάκιο της απασχόλησης, με δεδομένο ότι η ανεργία είναι βασικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

Το βλέμμα στο Υπ. Ανάπτυξης

Τέλος, όλα τα βλέμματα στρέφονται στο πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία το υπουργείο ανάπτυξης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται πρόσωπο με κύρος, γνώσεις στο αντικείμενο της οικονομίας, καθώς και στις επενδύσεις. Ενώ αμετακίνητοι αναμένεται να είναι οι κκ Χαρίτσης και Πιτσιόρλας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/323261-O-Tsipras-etoimazei-mini-anaschematismo ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...