Ο Τσίπρας πρότεινε στην Γεννηματά να μπει στην κυβέρνηση

Ο Τσίπρας πρότεινε στην Γεννηματά να μπει στην κυβέρνηση

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας σε δημοσιγράφους, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Περίμενα ένα 3% διαφορά. Έλεγα σε φίλους μου ότι, αν πάρουμε 34%, θα είναι θρίαμβος. Πήραμε 35%», θελοντας με αυτό τον τρόπο να υπογραμμίσει την έκπληξή του.

Πάντως, είπε πως ποτέ δεν πίστεψε ότι οι εκλογές θα ήταν ντέρμπι, ενώ ανέφερε ότι περίμενε πως τα ποσοστά της αποχής από την κάλπη θα ήταν μεγάλα, μιλώντας με δημοσιογράφους στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου.

«Έχουμε λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε τη συμφωνία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι, πλέον, «κανείς δεν θα μπορεί να μας πει ότι άλλα είπαμε και άλλα κάναμε από δω και πέρα».

Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και με τη Φώφη Γεννηματά. Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει στη Βουλή τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ωστόσο φαίνεται ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπήρξε μια τέτοια συμφωνία.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν συνομίλησε με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, και έλαβε sms από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση, με τους 155 βουλευτές, θα είναι σταθερή και συμπαγής.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ορκιστεί πρωθυπουργός το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη το απόγευμα θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, για την οποία πάντως ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε ακόμα να ανοίξει τα χαρτιά του, όσον αφορά στα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...