Ο γλύπτης Θόδωρος Παπαγιάννης στο Φετιχέ τζαμί (φωτο-βίντεο).


Μια ιδιαίτερη έκθεση γλυπτικής άνοιξε τις πύλες της και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου στον ιστορικό χώρο του Φετιχέ τζαμί.Μια έκθεση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Ναυπακτίας και της 22ης Ε.Β.Α. στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της 443 ης επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Με υλικά ανακυκλώσιμα ,με υλικά βγαλμένα μέσα από τα αποκαίδια της μεγάλης φωτιάς του Πολυτεχνείου πριν 20 χρόνια,ο καλλιτέχνης εμπνέεται ακόμη απ΄αυτή δημιουργώντας όπως είπε φαντάσματα και ψυχές.

Τον Θ.Παπαγιάννη προλόγισαν και καλοσώρισαν στο χώρο τόσο ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος,όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Γ.Ράπτης.Για το χώρο επίσης μίλησε ο προιστάμενος της 22ης Ε.Β.Α Γ.Χουλιαράς,ενώ την εκδήλωση άνοιξε η μικτή χορωδία Ναυπάκτου με έργα ξένων συνθετών.Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης εξήγησε μπροστά από το κάθε έργο του,τον τρόπο με τον οποίο το δημιούργισε,καθώς και τον συμβολισμό του.

Αξίζει σίγουρα οι διευθυντές των σχολείων της περιοχής μας να επισκεφθούν με τους μαθητές τους  τον χώρο να δουν από κοντά τη δουλειά του μεγάλου σύγχρονου γλύπτη μας.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 17 χρόνια, ως Διευθυντής του Α’ Εργαστηρίου Γλυπτικής, ο Θ. Παπαγιάννης πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση Συμποσίων Γλυπτικής σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου δημιουργώντας μεγάλα γλυπτά για το δημόσιο χώρο. Επίσης, στα πλαίσια των ανταλλαγών προγραμμάτων Erasmus συνεργάζεται με πολλές Σχολές Καλών Τεχνών της Ευρώπης, και ειδικά τη Σχολή του Βερολίνου και της Brera, με τους καθηγητές David Evison και Paolo Galerani, δημιουργώντας workshops με ομάδες σπουδαστών.
Γλυπτά του κοσμούν πολλούς δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης περιλαμβάνονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές μουσείων και πινακοθηκών, όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Βορρέ, η Πινακοθήκη Πιερίδη, το Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Πινακοθήκη Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας, η Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου, η Δημοτική Πινακοθήκη Πάτρας, η Πινακοθήκη Φλώρινας, η Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο, η Πινακοθήκη Κουβουτσάκη στην Κηφισιά, η Εθνική Γλυπτοθήκη, το Προεδρικό Μέγαρο.
014 015 018 022 027 030 031 052 053 056 057 061 062

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. τρεις κι ο κουκος παλι … και ωραια σκηνικο η χορωδια πισω απο τα γλυπτα.., ποιος το σκεφτηκε; κριμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...