Ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με τον 11χρονο Αμίρ

Ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με τον 11χρονο Αμίρ

Στο Μεγάρου Μαξίμου βρέθηκε το Σάββατο το μεσημέρι ο 11χρονος Αμίρ, το προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν που μαζί με την οικογένειά του έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός επεφύλασσε ένα δώρο-έκπληξη για τον μικρό Αμίρ. Του χάρισε την ελληνική σημαία λέγοντας του μιας και δεν σου δώσανε την ελληνική, θα σου κάνω εγώ μια δώρο.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον 11χρονο και τη μητέρα του στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι του Σαββάτου και τους καλωσόρισε λέγοντάς τους:

«Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αμίρ διαπίστωσαν ότι υποστηρίζουν την ίδια ομάδα, την Μπαρτσελόνα και το παιδί είπε στον Πρωθυπουργό ότι θέλει να ταξιδέψει στη Γερμανία.

«Να πας και να έρχεσαι εδώ για διακοπές, για να μας βλέπεις κιόλας», του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αμίρ αποχώρησε από το Μαξίμου χαμογελαστός και με την ελληνική σημαία, που νωρίτερα του είχε στερηθεί, τυλιγμένη πάνω του.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/308354-O-dialogos-toy-Alexe-Tsipra-me-ton-11chrono-Amir ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...