Ο κυνισμός στην πολιτική

Ο κυνισμός στην πολιτική

“Σε 15 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το σκοπιανό”, έλεγε ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. “Ποιος νέος θυμάται τι έγινε το 1963;” είπε ο γιός του Κυριάκος.

 

Το θέμα φυσικά και δεν είναι αν γνωρίζει την πολιτική ιστορία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το θέμα είναι ο κυνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει και την ιστορία και την μνήμη των πολιτών και τους ίδιους του πολίτες. Το πρόβλημα του είναι να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Θεωρεί δε ότι το πεδίο της αντιπαράθεσης είναι απλά και κυνικά μόνο η τσέπη του καθενός.

 

Θεωρεί ότι η νεότερη γενιά δεν ενδιαφέρεται ούτε από που προέρχεται ούτε τι μαθαίνει από το σπίτι της. Τα πάντα είναι ένα στενό προσωπικό όφελος και εκεί τελειώνουν όλα. Η αντίληψη αυτή καθορίζει και την πολιτική, και την ρητορική, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπάρχει βεβαίως το ερώτημα γιατί στηρίζει διαδηλώσεις για τα ιστορικά δίκαια της Ελλάδας αφού κανείς δεν δίνει σημασία; Μα για όσες ψήφους κερδίσει από κάποιους παρακατιανούς που θυμούνται… Ότι κάτσει βρε αδελφέ!

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/333323-O-kynismos-sten-politike ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...