Ο «μάγος» Τζιοβάνι στην Αθήνα για καλό σκοπό: «Τα παιδιά είναι το μέλλον…»

Ο «μάγος» Τζιοβάνι στην Αθήνα για καλό σκοπό: «Τα παιδιά είναι το μέλλον…»

O Tζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα επέστρεψε για μια ακόμη φορά στα μέρη μας.

Ο αγαπημένος «μάγος» των οπαδών του Ολυμπιακού, με την ιδιότητα του «θρύλου της Μπάρτσα» ήταν προσκεκλημένος του ιδρύματος του καταλανικού συλλόγου στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της στήριξης των προσφύγων και σκόρπισε χαμόγελα στα δεκάδες παιδιά, τόσο των καμπ της Μπάρτσελόνα στην Ελλάδα, όσο και σ’ εκείνα των προσφύγων που διαμένουν στις δομές του Σκαραμαγκά.

Σε δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος εξέφρασε καταρχάς, την αγάπη του για την χώρα μας: «Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι εδώ. Το ξέρετε ότι λατρεύω την Ελλάδα. Άλλωστε εδώ πέρασα έξι από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας και της ζωής μου κι είναι ιδιαίτερο κάθε φορά που επιστρέφω στη χώρα σας, όπου είχα τη τύχη ο κόσμος να μου δείχνει την αγάπη του με κάθε ευκαιρία».

Όμως δεν ήταν μόνο η αδυναμία του σ’ οτιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα για να επιστρέψει σε γνώριμα λημέρια: «Ξέρετε επίσης ότι έχω τρομερή αδυναμία στα παιδιά. Γι’ αυτά είμαστε εδώ. Αυτά είναι το μέλλον. Όχι μόνο στο άθλημα αλλά και στην κοινωνία. Κι όσοι μπορούμε οφείλουμε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, με όποιον τρόπο μπορούμε».

Σε ερώτηση για το ότι για πρώτη φορά έρχεται με μπλαουγκράνα φόρμα στην Ελλάδα μετά το 1999, όταν μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό από την Μπαρτσελόνα και πια είναι η αγαπημένη του ομάδα μεταξύ των δύο δεν θέλησε να διαλέξει ή να συγκρίνει: «Σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκα δέθηκα μαζί της. Και στην Σάντος και στην Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό. Υπάρχει έρωτας μ’ όλες και έχουν περιόπτη θέση στην καρδιά μου».

Τέλος για το γεγονός ότι είναι πλέον εκπρόσωπος των Barcelona Legends και πώς αισθάνεται γι’ αυτό, είπε: «Νιώθω περηφάνια και τιμή. Για έναν άνθρωπο από τον Βορρά της Βραζιλίας είναι κάτι που δεν περίμενα. Να εκπροσωπώ έναν σύλλογο παγκοσμίου μεγέθους».

Πηγή filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/333681-O-magos-Tziobani-sten-Athena-gia-kalo-skopo-Ta-paidia-einai-to-mellon ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...