Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά τον Τζίμη Πανούση

Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας αποχαιρετά τον Τζίμη Πανούση

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Τζίμη Πανούση, εκφράζει ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας.

Ο Τζίμης Πανούσης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, το απόγευμα του Σαββάτου σε ηλικία 64 ετών.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο.

Ο γνωστός τραγουδοποιός και ηθοποιός υπέστη ανακοπή καρδιάς και άφησε την τελευταία του πνοή, την ώρα που τον μετέφεραν στον «Ερυθρό Σταυρό». Εκεί, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε.

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Τζίμη Πανούση. Πρωτοπόρος και ευρηματικός δημιούργησε μια δίκη του κατηγορία στο ελληνικό τραγούδι, που χαρακτηρίστηκε από την καυστικά σατιρική ματιά του απέναντι στην εξουσία, την πολιτική και την κοινωνία. Συχνά αθυρόστομος, πάντα αυθεντικός ο Τζίμης Πανούσης υπήρξε αδιαμφισβήτητα μια πολυτάλαντη καλλιτεχνική ιδιοφυία. Στα παιδιά του και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Ο Τζίμης Πανούσης υπήρξε ένας από τους καλλιτέχνες που άφησαν το μοναδικό τους στίγμα στην σύγχρονη ελληνική μουσική. Ο θάνατός του μας λυπεί βαθιά. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 Με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αποχαιρέτησε» τον Τζίμη Πανούση. «Ήταν εκ χαρακτήρος πάντα απέναντι σε κάθε εξουσία. Δεν συμβιβάστηκε ποτέ και αντίθετα με άλλους συναδέλφους του, δεν θυσίασε το ταλέντο του και το χιούμορ του για να γίνει αρεστός σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ο Τζίμης Πανούσης ήταν μια φωνή ξεχωριστή και αυθεντική που θα λείψει» έγραψε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ που «εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η Ένωση Κεντρώων «εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του μεγάλου ανατρεπτικού καλλιτέχνη Τζίμη Πανούση. Ο Τζίμης Πανούσης αφήνει έντονα το προσωπικό του στίγμα στη μουσική σκηνή της χώρας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του και στους οικείους του».

Νοσηλεύτηκε στο «Ελπίς» τον Δεκέμβριο

Υπενθυμίζουμε ότι στις 2 Δεκεμβρίου 2017, ο Τζίμης Πανούσης υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ύστερα από κρίση κολπικής μαρμαρυγής, και «κατέρρευσε»στην σκηνή κατά τη διάρκεια της παράστασης του στο «Κύτταρο Live Club». Τότε είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Συγκινητικά ήταν όσα εκτυλίχθηκαν στο μαγαζί, την ώρα που ο Τζιμης Πανούσης μεταφέρονταν με φορείο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο γνωστός καλλιτέχνης ήταν ξαπλωμένος στο φορείο, ενώ κόσμος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να τον χειροκροτεί, μέχρι να βγει έξω.

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλο κενό στον χώρο της τέχνης

«Ο θάνατος του Τζίμη Πανούση αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της ελληνικής τέχνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτοδίδακτος ως καλλιτέχνης ο Τζίμης Πανούσης έκανε την εμφάνισή του στη μουσική σκηνή στα μέσα της δεκαετίας του ’70 με το συγκρότημα «Μουσικές Ταξιαρχίες», προκαλώντας σκάνδαλο με τους τολμηρούς και επαναστατικούς του στίχους», τονίζει και συνεχίζει: «Μέσα στα χρόνια, αρχικά με τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» και στη συνέχεια μόνος, ο Πανούσης ξεδίπλωσε το ταλέντο του στη μουσική, στη σάτιρα, ως ραδιοφωνικός παραγωγός, καθώς και ως ηθοποιός στον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ κυκλοφόρησε και αρκετά βιβλία με κείμενά του.

Η ανελέητη, καυστική και καθόλου πολιτικά ορθή σάτιρά του στράφηκε κατά πολλών, προσώπων της επικαιρότητας, παραδοσιακών θεσμών και συμβόλων, εξ ου και τον έφερε συχνά αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη, αλλά και του χάρισε πιστό και φανατικό κοινό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λυπάται βαθιά για την πρόωρη απώλεια του Τζίμη Πανούση και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΑΝΕΛ: Ένας πολυτάλαντος και ευφυής καλλιτέχνης

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε τον Τζίμη Πανούση που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ο Τζίμης Πανούσης ήταν ένας πολυτάλαντος και ευφυής καλλιτέχνης, που με τον αξεπέραστα καυστικό τρόπο του σατίριζε πρόσωπα και καταστάσεις.

Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια» δήλωσε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής και του θεάτρου, αποχαιρετούν τον Τζιμάκο μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε facebook και twitter. 

H Έλενα Ακρίτα λέει το δικό της «αντίο» με μια φωτογραφία του Τζίμη Πανούση στο facebook

«Θα μας λείψεις Τζιμάκο. Πολύ. Καλό σου ταξίδι…», γράφει η Ελευθερία Αρβανιτάκη

Ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από τον Τζίμη Πανούση και ο Σπύρος Γραμμένος, o oποίος τον ευχαριστεί με το δικό του τρόπο με μια ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο facebook.

O B.D. Foxmoor των Active Member με μια κοινή τους φωτογραφία από παλαιότερη εμφάνισή τους στη σκηνή, αποχαιρετά το φίλο του, γράφοντας «καλή αντάμωση».

«Aντίο ρε μούτρο» από τον ηθοποιό Πασχάλη Τσαρούχα τραγουδώντας τον «Νεοέλληνα».

 

Ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρει όλα όσα θα θυμάται από εκείνον, ευχαριστώντας τον Τζιμάκο για όλα.

«Καλό ταξίδι Τζιμάκο» από τον Γιάννη Κότσιρα.

Με μια λέξη και μια καρδούλα, η Ελωνόρα Ζουγανέλη αποχαιρετά τον Τζιμάκο 

«Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα, μηδαμινά. Καλό σου ταξίδι» γράφει ο Γιώργος Νταλάρας.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/317371-O-politikos-kai-kallitechnikos-kosmos-tes-choras-apochaireta-ton-Tzime-Panoyse ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...